Gespot

giv.rs: Help goede doelen door jouw links te verkorten & verspreiden

0

Giv.rs is een tool waarmee je links kunt verkorten en delen. Aan iedere link kan vervolgens naar wens een goed doel worden gekoppeld. Op die manier help je goede doelen meer onder de aandacht te brengen van de mensen die jouw link bezoeken. Maurice Kroon, ontwikkelaar van giv.rs, vertelt.

Wat is het?

“Giv.rs, Engelstalig uit te spreken als ‘givers’, is een online tool om links te delen. Je link wordt verkort tot een giv.rs-link, een giv.r genaamd. Aan de giv.r kan vervolgens naar wens een goed doel worden gekoppeld. Bij het openen van een giv.r verschijnt onderin de pagina een subtiele awareness booster, een kleine balk met het logo van het goede doel en een nieuwsbericht. Gebruikers van giv.rs helpen zo mee om de zichtbaarheid van een goed doel te verbeteren. De giv.r behoudt zijn eigenschappen, ook als deze wordt doorgestuurd of gedeeld via e-mail en/of social media.”

Waarom dit initiatief?

“Iedereen kan met behulp van giv.rs door een eenvoudige actie een goed doel steunen en een goed doel onder de aandacht brengen van een grote groep online gebruikers. Met behulp van deze mini-ambassadeurs kunnen goede doelen een grotere achterban bereiken. De kracht van giv.rs zit ‘m in de eenvoud om steun te betuigen (met één klik) en de functionaliteit van het product. Goede doelen zien in giv.rs een unieke kans om te communiceren met de nieuwe generatie en de zichtbaarheid te vergroten onder online gebruikers.”

Hoe werkt het?

“Ga naar www.giv.rs en plak de te verkorten URL in de open ruimte. Klik op enter. Selecteer een goed doel naar keuze of kies ervoor om geen goed doel te koppelen: schone redirect. Nadat je een keuze hebt gemaakt, wordt een giv.r gegenereerd. Je kunt de giv.r meteen online gebruiken en delen. Om het gebruik van giv.rs nog makkelijker te maken, kun je een widget downloaden waarmee je direct vanuit de eigen browser een giv.r kunt genereren en delen.”

http://www.vimeo.com/63233113

Wat zijn de belangrijkste facts?

“We zijn nu iets langer dan een week bezig. Vorige week hebben we giv.rs met Giro555 getest, daar haalden we een CTR (Click Through Rate) van 5% op basis van 1000 bezoekers. Kortom, alle reden om door te testen. Een aantal goede doelen hebben zich dan ook al aangesloten bij giv.rs, waaronder War Child, CliniClowns, Pink Ribbon, Het Nederlandse Rode Kruis, Unicef en Samenwerkende Hulporganisaties. Giv.rs is een not-for-profit. De nadruk ligt op de social impact. Op termijn komt er een vergoeding voor het gebruik in de vorm van een abonnement, deze wordt betaald door de bedrijfssponsoren van de goede doelen.”

Wie is er bij betrokken?

“Giv.rs is een product en initiatief van Studentify, een netwerk van creatieve internationale studenten met een vaste uitvalsbasis in Amsterdam. Studentify stelt haar sociale, zakelijke en informatica-expertise beschikbaar om de dagelijkse uitdagingen aan te gaan. Het internet speelt hierin altijd een centrale rol. Studentify wil met haar moderne oplossingen en toepassingen het leven van velen verbeteren. Niet de winst, maar de sociale impact heeft hierbij de prioriteit. De goede doelen zelf zijn onze launching partners. Dat houdt in dat we meerdere brainstormsessies met ze hebben gehad en dat zij in grote mate giv.rs hebben gevormd.”

Bron:   giv.rs