Gespot

Hoedoe: Hoe doe vragen beantwoord

0

Hoe eet je met stokjes en hoe voorkom je een burn out? Een gesprek met Irene Koot over Hoedoe.

Wat doet de site?

Hoedoe legt uit hoe je iets doet. De artikelen geven in overzichtelijke stappen antwoord op vragen als: Hoe koop ik als bedrijf duurzaam in? Hoe bak ik speculaasjes? Hoe ding ik af op een prijs? Daarnaast biedt de website de mogelijkheid om zelf artikelen te publiceren.”

Waarom deze site?

“Iedereen kan meedoen op Hoedoe. Naast artikelen raadplegen, kun je brandende vragen stellen en zelf artikelen – hoedoes – publiceren. Hoe? Dat wordt in enkele stappen uitgelegd in ‘Hoe schrijf ik een hoedoe‘. Zo bouw je mee aan een groeiende kennisnetwerk.”

Hoe werkt de site?

“Hoedoe is een user generated content website: bezoekers kunnen er hoedoes raadplegen, maar ook vragen stellen en zelf artikelen publiceren die uitleg geven. De eerste 500 hoedoes zijn geschreven door een redactieteam bestaande uit professionele journalisten en schrijvers, met medewerking van experts. Zij gaven vanuit hun expertise invulling aan dertien verschillende rubrieken, waaronder Computers & techniek; Eten & drinken; Familie & relaties; Lichaam & geest; Maatschappij, etc. Alle publicisten (dus ook bijdragende users) kunnen een profiel aanmaken op de website.”

Wat zijn de facts?

“Het aantal bezoekers stijgt maandelijks; in juni waren er 90.330 unieke bezoekers. Er staan momenteel 558 hoedoes online die gemaakt zijn door ons redactieteam en door ‘users’ : websitebezoekers die zelf hun artikelen hebben ingediend voor publicatie op de website. Wat me hierbij opvalt, is dat veel mensen die de website hebben ontdekt in eerste instantie publiceren over onderwerpen binnen hun vakgebied (bijvoorbeeld coaching), maar daarna ook over andere onderwerpen (koken, kinderen opvoeden, enz.) gaan schrijven. Zowel de breedte als diepte wordt dus gebruikt.”

Wie maakt de site?

Hoedoe is het nieuwste internetconcept van Applinet, van wie eerder de informatieve websites Leren.nl, Carrieretijger en Lancelots verschenen.”