Gespot

Honck: Geef zelf een unieke cursus of workshop, of volg er een bij jou in de buurt

0

Wil je graag zelf een cursus geven? Of een cursus volgen van iemand bij jou uit de buurt? Honck is de plek waar je moet zijn als je op zoek bent naar een unieke cursus of workshop. Zowel voor mensen die een cursus willen geven, als voor de mensen die er één willen volgen. Honck is een soort marktplaats voor cursussen. Diederik van Huijstee, mede-initiatiefnemer van Honck, vertelt.

Wat is het?

“Honck is een marktplaats gericht op cursussen en workshops en brengt mensen met dezelfde passie bij elkaar: mensen die zelf een cursus geven en mensen die een cursus zoeken. Door Honck kunnen mensen nu snel en eenvoudig kwaliteitscursussen in de buurt vinden, prijzen vergelijken en cursussen volgen. Honck verbindt mensen met een passie door ze bij elkaar te brengen. Vraag en aanbod komen bij ons bij elkaar! Leer en inspireer, zo maken we de wereld samen een klein beetje beter en mooier.

Het platform richt zich op professionals, maar is evengoed bedoeld voor iedereen die een bepaald iets beter kan of beter weet dan anderen. Wees actief en creatief en deel en volg je passie, is de boodschap voor onze doelgroep: de cursusvolger en cursusaanbieder. Voor cursusvolgers dient het platform om carrièrekansen en persoonlijke ontwikkeling te vergroten, ook het sociale aspect speelt een rol. Het nieuwe platform stimuleert mensen actief bezig te zijn met hun passie en kennis op een persoonlijke en unieke manier te delen. Zo worden er cursussen aangeboden in gezellige huiskamers, de plaatselijke kroeg of buiten in de natuur, onder het genot van een glas wijn of uitgebreide lunch. Er worden workshops aangeboden in de meest uiteenlopende categorieën!”

Waarom dit initiatief?

“Wij vonden dat er een goed werkend platform ontbrak waar cursusgever en cursuszoeker met elkaar in contact konden komen. Met Honck willen we dit probleem oplossen, door als faciliterende link te fungeren tussen de vraag en het aanbod op het gebied van unieke cursussen.”

Hoe werkt het?

“Je schrijft je gemakkelijk in om zelf een cursus te geven of om je voor een leuke workshop in te schrijven. We vinden het persoonlijke aspect super belangrijk, daarom heeft iedereen een eigen profielpagina met foto. Zo leer je je docent vast een beetje kennen. En andersom krijgt de docent een beeld van jou als cursist. Inschrijven is zo gebeurd. Daarnaast is het een leuke website die handig in gebruik is.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Met bijna 1300 unieke cursussen en workshops op de site en meer dan 8,500 volgers op Facebook kunnen we stellen dat het erg goed gaat met Honck. Iedere dag komen er een aantal leuke nieuwe cursussen bij.”

Wie is er bij betrokken?

“Wouter Kos, Ornella van der Ende, Sander Heling en ik, Diederik van Huijstee, werken hard om deze start-up goed te laten slagen.”