Gespot

Hotel Maxclusive: Personal Assistent in je broekzak

0


Hotel Maxclusive
biedt persoonlijke assistentie op maat. Aan de hand van je persoonlijke voorkeuren gaan de verschillende lifestyle professionals voor jou op zoek naar de ideale producten. Hoe dit precies werkt? Jonna van den Dungen, een van de initiatiefnemers van deze online Personal Assistent, legt uit.

Wat is het?

“Hotel Maxclusive is een online service waar het draait om persoonlijk contact. De suite is virtueel, maar de aandacht en service persoonlijk. Het is een gesloten community; gebruikers kunnen zich niet aanmelden, maar worden door ons geselecteerd en uitgenodigd.”

Waarom dit initiatief?

“Tijd is de nieuwe luxe van de Hotel Maxclusive doelgroep. De gasten staan centraal, de producten vinden de gasten in plaats van andersom. Het gaat bij ons om de schoonheid van het product en het verhaal erachter. Of het nu gaat om een groot luxe merk of juist om een nieuwe designer. Het verhaal telt.”

Hoe werkt het?

“Nieuwe gasten verwelkomen we met een face to face gesprek waarin we een onderzoek naar specifieke eigenschappen en stijl voorkeuren doen. Dan gaan wij, zowel op zoek bij onze ‘believers’; merken waarmee we samenwerken, zoals Cartier, Porsche, Moët & Chandon, Christie’s, Design Hotels, Chanel, Mykita en Bright. Maar we speuren ook bij nog onbekende merken, in kleine galeries of boetieks en selecteren vervolgens alleen de vondsten die bij jou passen en plaatsen deze in je suite.

Hotel Maxclusive gasten krijgen op afgesproken momenten -dit kan eens per dag, week of maand zijn- een update via telefoon, iPad, PC of laptop. Je hoeft dan alleen maar in te loggen in je suite om te zien of er al iets nieuws is. Dan kun je of overgaan tot kopen of aangeven of het in de smaak valt of niet.

 

Om ook in de toekomst voor elke gast voldoende tijd te hebben en te houden, willen we voorkomen dat Hotel Maxclusive overboekt raakt. Daarom hanteren we een gastenlijst voor een selectieve groep mensen.”

Wat zijn de facts?

“Hotel Maxclusive is eerder deze week van start gegaan met een soft-launch. We hebben bewust gekozen om Hotel Maxclusive als een besloten community te starten zodat we de kwaliteit kunnen bewaken en onze gasten de service kunnen verlenen die ze verdienen.

De komende maanden gaan we nog veel leren, zodat we begin 2011 groot kunnen lanceren. Wij presenteren dan ook pas de harde cijfers. Het verdienmodel van Hotel Maxclusive is gebaseerd op vier modellen data sharing: lead generation, advertising, storytelling en special Lifestyle Professional services.”

Wie is betrokken?

“Samen met Mirjam van Leeuwen ben ik initiatiefnemer van Hotel Maxclusive. Strategisch en creatieve partner Lost Boys is inmiddels al een jaar betrokken bij de realisatie. Voor het technische gedeelte werken we samen met Oculis. Annemarie van Gaal van AM Media en Arjen de Koning van Paradigit Computers hebben ons achter de schermen geholpen door hun expertise en netwerk in te zetten. Daarnaast zijn de verschillende merken waarmee we werken betrokken.”