Gespot

Hotels.com apps: overal zoeken & boeken

0


Hotels.com
lanceert een Android en een iPhone app om eenvoudig via je telefoon hotels te zoeken, aanbiedingen en gastbeoordelingen te bekijken en natuurlijk hotelkamers te boeken. In gesprek met Christelle Chan, Director of Marketing.

Wat is het?

“De nieuwe Hotels.com iPhone en Android apps stellen onze mobiele klanten in staat makkelijker dan ooit tevoren een hotel te zoeken en boeken, ongeacht waar ze zijn. Gebruikers kunnen met de apps hotels selecteren en filteren, meer dan 2 miljoen gastenbeoordelingen raadplegen en ruim 20.000 last minute aanbiedingen zoeken en boeken in meer dan 135.000 hotels wereldwijd. De apps zijn verkrijgbaar in meer dan 30 talen, waaronder Nederlands.”

Waarom dit initiatief?

“Onze strategie heeft altijd hetzelfde doel gediend: klanten de beste hotelboekingsservice verstrekken. De optimalisatie van onze mobiele website en de lancering van iPhone en Android apps vormen dan ook logische stappen in ons streven om onze klanten altijd de beste service te bieden, ongeacht waar zij zich bevinden. Wij zien ons mobiele platform als een uitbreiding van ons product, complementair aan het web en handzaam in de broekzak van onze klanten.

Hotelovernachtingen worden steeds vaker last minute geboekt in plaats van wekenlang van tevoren. Een gevolg hiervan is dat reizigers altijd en overal ter wereld beschikking willen hebben over het actuele aanbod van beschikbare hotelkamers, om vervolgens in een handomdraai te kunnen boeken. Met een aanbod van ruim 20.000 last minute aanbiedingen in meer dan 135.000 accommodaties bieden onze apps die mogelijkheid.

Het enorme hotelaanbod maakt reizigers bovendien ook kritischer en selectiever. Onze klanten willen accommodaties vergelijken. De apps bieden daarom behalve informatie over beschikbaarheid van hotels tevens informatie over eigenschappen van hotels. Gebruikers hebben toegang tot ruim 2 miljoen user-generated hotelbeoordelingen op basis waarvan een gedegen keuze kan worden gemaakt voor een bepaalde accommodatie.”

Hoe werkt het?

“De apps en de mobiele site functioneren op dezelfde wijze als onze website.Vanuit de apps kan een Hotels.com account worden aangemaakt. De eenmalige loginfunctie onthoudt emailadres en wachtwoord, zodat gebruikers dat niet hoeven te doen. Huidige en eerdere boekingen zijn ook zonder dataverbinding (offline) beschikbaar.

Via de optie ‘Vind en boek een hotel’ kunnen gebruikers hotels selecteren, filteren en boeken. Wie liever contact heeft met een hotelexpert in eigen persoon, wordt met één druk op de knop doorgeschakeld naar de telefonische klantenservice van Hotels.com.”

Wat zijn de facts?

“Mobiliteit is een zeer belangrijk onderdeel van de Hotels.com strategie. Zowel het aantal gebruikers als het aantal transacties is verdrievoudigd ten opzichte van 2010.”

Wie is betrokken?

“Bij Hotels.com is mobiliteit alles behalve een geïsoleerd werkveld. Het mobiele platform is een contactpunt met onze klanten dat zeer snel groeit, alle onderdelen van het bedrijf spelen daarbij een rol.”