Gespot

Hubly: Vind & plaats content- en designopdrachten

0

Hubly is een platform waar freelancers, gespecialiseerd in content, en brands bij elkaar komen. Het onderscheidende aan Hubly is dat het zich enkel richt op de supply chain van content. Een marktplaats gespecialiseerd in vraag en aanbod naar professionele teksten, foto’s, video en design van content. Birgit Schwaiger, oprichtster van Hubly, vertelt.

Wat is het?

“De startup Hubly is een online marktplaats waar freelancers, gespecialiseerd in content, en bedrijven en merken elkaar vinden. Hubly mikt op iedereen die tekst, beeldmateriaal of design van professionele kwaliteit nodig heeft, van grote opdrachtgevers tot de kaasboer op de hoek.”

Waarom dit initiatief?

“Steeds meer bedrijven kiezen voor het werken met freelancers en steeds meer mensen met een creatief beroep gaan als ondernemer aan de slag. Hubly speelt hierop in door vraag en aanbod van content op opdrachtniveau, op een efficiënte en effectieve manier, online bij elkaar te brengen.

We maken het voor brands makkelijker om de juiste freelancer te vinden, terwijl freelancers op Hubly makkelijk in contact kunnen komen met (nieuwe) bedrijven en merken. Organisaties hoeven dus niet meer alleen in hun eigen netwerk te zoeken, want hier hebben ze toegang tot een grote database aan freelancers.”

Hoe werkt het?

“Na registratie kunnen freelancers zich via Hubly.nl zelf online profileren met een portfolio in tekst en beeld. Ook kunnen zij hier ideeën aan opdrachtgevers pitchen en reageren op opdrachten. De freelancers kunnen ervoor kiezen om door middel van notificaties op te hoogte te worden gehouden van nieuwste opdrachten. Opdrachtgevers kunnen – ook na registratie –  in de database van portfolio’s zoeken naar geschikte freelancers voor hun merken.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Voor de launch hebben we met 300 freelancers getest. Ook hebben we al 25 brands ervan kunnen overtuigen om hun contentopdrachten bij ons te plaatsen. Deze aantallen willen we in de aankomende weken vergroten om de bètaversie die op dit moment live staat, verder te verbeteren. Zo willen we tot een custom made product te komen – voor zowel freelancers als opdrachtgevers.

Het gebruik van Hubly is voor freelancers de eerste 30 dagen gratis. Daarna kunnen zij voor verschillende abonnementsvormen kiezen. Voor 17,50 per maand kunnen zij al op vijf opdrachten reageren. Opdrachtgevers plaatsen hun opdracht gratis.”

Wie is er bij betrokken?

“Hubly wordt binnen het Innovation Lab van Sanoma Digital ontwikkeld. Alhoewel we een onafhankelijk merk binnen Sanoma zijn, maken we – indien nodig – gebruik van de expertise, de ervaringen en het netwerk van ons moederbedrijf.”