Gespot

iFanzy: Interactieve tv-gids voor het tweede scherm

0

iFanzy is een verlengstuk van het eerste scherm: live extra informatie en interactie tijdens het tv-kijken, direct te openen vanuit de gids. Annelies Kaptein, CEO van Stoneroos, vertelt.

Wat is het?

"Met deze snelle, simpele en stijlvolle gids kun je tijdens tv-programma’s meespelen met spelshows, berichten lezen, meepraten op Twitter en live-statistieken of extra video streams bekijken bij sportwedstrijden.

In de nieuwste versie van de iFanzy tv-gids voor iPad is in één oogopslag te zien wat er – tijdens de uitzending – over een tv-programma getwitterd wordt. Met de nieuwe functionaliteit kan er direct worden meegepraat, zonder een browser te openen. Dit is een uniek onderdeel, doordat er een slimme combinatie is gemaakt van de (eigen) tv-gidsinformatie en een selectie van relevante hashtags horend bij een tv-programma en/of onderwerp.

Met de iPad app op schoot kan worden meegelezen wat Twitteraars (kijkers en programmamakers of -redacties) zeggen over een programma. Zelf een tweet plaatsen, beantwoorden of retweeten is zo gedaan. De weergave is naadloos geïntegreerd met de programmadetails en wordt geopend met een druk op de 'Twitter en lees mee'-knop."

Waarom dit initiatief?

"Uit onderzoek van Sanoma Media blijkt dat 68% van de ondervraagde iPad-bezitters de tablet gebruikt tijdens het tv-kijken en dan voornamelijk een tv-gids gebruikt. Daar haakt Stoneroos met iFanzy op in. Door de programmagegevens zelf te verzamelen en te verrijken, met bijvoorbeeld social medialinks, is het mogelijk om alle relevante informatie en berichten over een tv-programma via de iFanzy tv-gids te tonen."

Hoe werkt het?

"De iFanzy tv-gids is de ideale tweede scherm-app. Zo kun je bijvoorbeeld in één oogopslag alle actieve tweede scherm apps zien en live extra informatie opvragen, direct te openen vanuit de gids. Gerelateerde Twitterprofielen, Facebookpagina’s, Wikipedia en YouTube-video’s worden daarnaast in een handig overzicht getoond. Bij tv-programma's zijn tweets over het programma te lezen, zodat je direct kunt zien wat andere kijkers vinden. Ook biedt iFanzy per film uitgebreide details via IMDb.

Zoals je kunt verwachten van een tv-gids, heeft iFanzy daarnaast een overzicht met programma-informatie tot 7 dagen vooruit, een breed zenderaanbod (ruim 150!), een makkelijke zoekfunctie op programmatitel, een persoonlijk instelbaar dashboard met jouw favoriete zenders, de keuze uit populaire programma’s en films + het zoeken op genre en een eenvoudig alarm voor programma’s die je niet wilt missen."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Sinds de lancering van de app hebben we al veel positieve reacties ontvangen. Gebruikers vinden de app handig en een van de fijnste tv-gidsen voor de tablet."

Wie is er bij betrokken?

"Stoneroos heeft het concept bedacht, het idee functioneel uitgewerkt, grafisch ontworpen en ontwikkeld."

Bron:   iFanzy  - Download