Gespot

Image2succeed: Vind & verkoop exclusief beeldmateriaal

0

Stop met zoeken bij stockbureaus en vertel Image2succeed welk beeld je zoekt. Je vraag wordt direct uitgezet bij beeldmakers. Maak je keuze uit de matchende beelden, betaal en ontvang de files. Anke Suijkerbuijk, oprichter van Image2succeed, vertelt.

Wat is het?

"Image2succeed.nl is een nieuw concept op de professionele beeldmateriaalmarkt, voor bijvoorbeeld advertenties, covers en andere commerciële concepten die met beelden worden ondersteund. Anders dan de traditionele stockbureaus, met miljoenen stockfoto’s.''

 

Waarom dit initiatief?

"De wereld van beeldmateriaal is met de komst van internet, digitalisering en social media ingrijpend veranderend. Het maken van beelden wordt steeds eenvoudiger en daarmee voor steeds meer mensen toegankelijk. Tarieven en prijzen staan onder druk. Tegelijkertijd kan de huidige wereld niet meer zonder beeldmateriaal. Visual storytelling bijvoorbeeld, staat nog maar in de kinderschoenen. De kwantiteit van beeldmateriaal is explosief toegenomen. Tegelijkertijd staat het grootste deel van origineel beeldmateriaal niet online en is kwaliteit steeds moeilijker te vinden. Deze uitdagingen vormen onze ambitie!"

Hoe werkt het?

"Image2succeed.nl draait de rollen om. Opdrachtgevers geven kort aan welk type beeld zij zoeken, inclusief het budget en gewenste rechten. Bij Image2succeed.nl aangesloten beeldmakers kunnen pitchen door matchende beelden eenvoudig vanuit hun (gedigitaliseerde) archief te uploaden en hun prijs te vermelden. De opdrachtgever kiest het matchende beeld uit. De deal is dan rond en er wordt een overeenkomst gegenereerd en betaald. Het beeld wordt aan de opdrachtgever beschikbaar gesteld en Image2succeed.nl betaalt de beeldmaker 70% uit."

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Begin oktober was de 'soft launch''. De 'hard launch' vindt begin 2014 plaats. Tussen nu en de 'hard launch' worden functionaliteiten toegevoegd. Enkele tientallen beeldmakers hebben zich inmiddels aangemeld en de eerste opdrachten zijn succesvol verwerkt.''

Wie is er bij betrokken?

"Ik, Anke Suijkerbuijk, ben de oprichtster van Image2succeed."

Bron:   Image2succeed