Gespot

Intermediair Weekblad: Digitaal weekblad over werk & carrière

0

Intermediair Weekblad groeide sinds de introductie van het digitale weekblad met 65 procent. Het blad werd inmiddels ruim 132.000 keer geopend. De eerste editie van het digitale magazine verscheen in november 2012 en was daarmee in één keer het grootste digitale weekblad van Nederland. Iedere donderdag verschijnt een nieuwe editie die te lezen is op tablet, pc en smartphone. Anton van Elburg, redactiecoördinator, vertelt.

Wat is het?

"Intermediair Weekblad is een online weekblad voor hogeropgeleiden dat te lezen is op tablet, pc en smartphone. Iedere donderdag verschijnt er een nieuwe editie. In Intermediair Weekblad vinden lezers de nieuwste vacatures, daarnaast kunnen ze er alles in lezen over wat actueel is op het gebied van werk en carrière."

Waarom dit initiatief?

"Intermediair speelt in op de veranderingen in de markt en innoveert. Dit betekent dat we voorop willen lopen in digitalisering om daarmee onze lezersdoelgroepen optimaal te faciliteren in hun informatievoorziening. Vanuit dat oogpunt is het digitale Intermediair Weekblad opgericht."

Hoe werkt het?

"Intermediair Weekblad is voor jonge hogeropgeleiden die alles willen weten over werk en carrière. Via de website Intermediair.nl of via de nieuwsbrief hebben lezers iedere week toegang tot het weekblad. De bezoeker vindt in het weekblad interviews, trends, achtergrondartikelen, praktische tips, video's en heel veel vacatures."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Naast de groei in het aantal keer dat het blad is geopend, bleef de gemiddelde duur van een bezoek met 4.48 minuut op een goed niveau. Lezers gebruiken het vaakst een pc om het weekblad te lezen. Het grootste deel van de bezoeken (68%) wordt via een gewone computer gedaan. Daarnaast bekijkt bijna 1 op de 3 lezers (32%) het magazine op een mobiel apparaat. 43 procent van deze apparaten is een iPad en 28 procent een iPhone. Vlak na de introductie van het nieuwe magazine was het aandeel van de iPad nog meer dan de helft van de mobiele apparaten (56%). Het magazine werd tot nu toe 132.494 keer geopend, waarvan 11.618 keer in het buitenland. Tot slot was 51% van de mobile devices-weergaven in landscape en 49% in portrait."

Wie is er bij betrokken?

"Intermediair Weekblad wordt volledig intern ontwikkeld samen met onze Belgische collega’s bij Vacature.com. De artikelen worden door freelance redacteuren geschreven."

Bron:   Intermediair Weekblad  - Download