Gespot

JouwWeb: Makkelijke webbuilder voor je responsive bedrijfswebsite

0

Het maken van een bedrijfswebsite hoeft geen hele klus te zijn of veel geld te kosten. Met JouwWeb neem je je website in eigen hand en kun je zelf makkelijk een professionele website maken. Wouter Twisk, oprichter van JouwWeb, vertelt.

Dit initiatief heeft in november 2009 al in deze rubriek gestaan, maar is sinds zomer 2014 helemaal vernieuwd. Lees het hieronder! 

Wat is het?

“JouwWeb is een online websitebuilder voor het maken en publiceren van een responsive website. Het systeem is zo ontwikkeld dat het de complexiteit van het maken van een website zoveel mogelijk wegneemt. Als bouwer en ontwerper heb je dus geen technische kennis nodig. De dienst is gratis te gebruiken, inclusief publicatie van de website. Het professionele pakket kost € 7,50 per maand en bevat onder andere een eigen domeinnaam, een e-mailbox en uitgebreide statistieken.”

Waarom dit initiatief?

“Het oude JouwWeb richtte zich voornamelijk op gebruikers die gratis een eenvoudige website wilden maken. Met het nieuwe systeem maken we JouwWeb ook geschikt voor professioneel gebruik. Volgens een onderzoek van TNS Nipo heeft 53 procent van de ondernemers nog altijd geen website, of een website die al jaren verwaarloosd is. Voor veel ondernemers zijn de kosten voor het opstarten en bijhouden van een website te hoog. Met JouwWeb hoef je als ondernemer niet meer afhankelijk te zijn van een webdesigner. Je kunt zelf aan de slag zonder dat je enige kennis van software en code nodig hebt.”

Hoe werkt het?

“Meld je gratis aan op JouwWeb. In ons gebruiksvriendelijke systeem kun je een design kiezen en deze aanpassen zoals jij wilt. Vervolgens kun je je website eenvoudig vullen met allerlei componenten zoals teksten, afbeeldingen, formulieren, video’s en social media-buttons. Alle wijzigingen zie je rechtstreeks op je website. JouwWeb zorgt er op basis van responsive design voor dat alle componenten er netjes uitzien op verschillende apparaten. Als je klaar bent, publiceer je je website gratis op een subdomein van jouwweb.nl of kies je voor het professionele pakket met een eigen domeinnaam, e-mailbox en extra features.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Inmiddels zijn er al 9000 websites gemaakt met het nieuwe JouwWeb. Dagelijks komen er zo’n 200 websites bij! De komende weken zetten we de 350.000 gebruikers van het oude JouwWeb over naar het nieuwe systeem, waardoor het aantal gebruikers explosief zal stijgen.”

Wie is er bij betrokken?

“Roel van Duijnhoven (26) en ik, Wouter Twisk (26), zijn de oprichters van JouwWeb. We werken in een enthousiast team van vijf man uit Eindhoven. Momenteel werken wij aan het doorontwikkelen van JouwWeb.”

Bron:   JouwWeb