Gespot

Kalender-365: Een online overzicht van alle (feest)dagen

0

Even snel opzoeken op wat voor dag de 25e ook alweer valt, kan nu handig op Kalender-365.

Wat doet de site?

Kalender-365 is voornamelijk een online kalender met een verzameling van jaarkalenders, maandkalenders inclusief weeknummers. Maar ook handige data zoals feestdagen, schrikkeljaren, seizoenen, weeknummers, zomer- en wintertijd, actuele maanstand, maankalender, wereldklokken en het berekenen van jaren, maanden, weken, dagen, uren tussen twee data zijn er te vinden. De website is vooral handig wanneer je een van die gegevens snel nodig hebt.”

Waarom deze site?

“Ik was op zoek naar een fatsoenlijke kalender die ook makkelijk af te drukken was, helaas zag ik alleen vrij slecht ontworpen websites die maar een deel van de functionaliteit boden die ik graag wilde hebben.”

Hoe werkt de site?

“Kalender-365 wijst zich eigenlijk vanzelf. Op de website staat iedere jaarkalender / kalender voor o.a. 2009, 2010 en 2011. Dat kan erg handig zijn wanneer je op zoek bent naar een bepaalde datum (wanneer je vakantie hebt bijvoorbeeld) of wilt weten wat het weeknummer van een datum in 2009 is. Ook kun je via deze website achterhalen op welke dag een bepaalde datum valt in 2009. Bekijk hieronder de kalender 2009.”

Wat zijn de facts?

“De website bestaat sinds een maand of drie en inmiddels bezoeken zo’n 1500 unieke bezoekers de website dagelijks.”

Wie maakt de site?

“Ik ben Web developer van beroep (uit Oosterhout) en ik maak de site zelf.”

Denise Lappain in gesprek met Maurice de Kunder over Kalender-365.