Gespot

Kooaba Paperboy: Sp!ts interactief

0

Sp!ts introduceert vanaf morgen, als eerste in Nederland, een koppeling van krant naar mobiel internet. Een exclusieve samenwerking met kooaba Paperboy zorgt ervoor dat je met een gratis te downloaden applicatie op eenvoudige wijze een foto maakt met je mobiel van een willekeurige pagina en zo meteen doorlinkt. In gesprek met Bart Mouter, Marketing manager & Channel Development bij Sp!ts, over deze nieuwe applicatie.

Wat is het?

“Met deze applicatie kunnen lezers van onze krant die een foto maken van een pagina of advertentie, direct doorgelinkt naar een internet-locatie waar je meer relevante content vindt. Denk hierbij aan film- en gametrailers, interviews, sportmomenten. De dienst zorgt er ook voor dat alle artikelen, acties en advertenties snel en duidelijk kunnen worden doorgestuurd naar alle sociale netwerken of via e-mail kunnen worden verzonden. Ook is de dienst in staat om vanuit de krant direct interactie te organiseren. Kortom: contentverrijking, content sharing en interactie.”

Waarom dit initiatief?

“We hebben gezocht naar een dienst die de krant relevanter maakt voor lezers en adverteerders. De consument die onderweg is, is de ideale doelgroep om het lees- en gebruiksmoment van krant en mobiel dichter bij elkaar te brengen en te laten aanvullen. De concurrentie zit hem met name in QR-codes en numerieke codes. iPhone heeft de standaard neergezet om softwareprogramma’s eenvoudig te downloaden op je mobiel. De kracht in dit concept zit erin dat alle consumenten foto’s kunnen maken met hun mobiel.”

Hoe werkt het?

“Download kooaba Paperboy op je mobiel, maak een foto als je het Sp!ts Mobile-logo ziet op een pagina of bij een advertentie in Sp!ts en er wordt je een menu met interactieve opties geboden. Zoals combinaties van extra content.”

https://www.youtube.com/watch?v=Nhdc83SklNw

Wat zijn de facts?

“Cijfers zijn er nog niet vanuit Nederland omdat het nieuw is en Sp!ts de eerste. Onze inschatting is dat ruim 30% van onze lezers beschikken over smartphones die met kooaba Paperboy kunnen werken. Per 1 oktober starten we met de lancering naar de consument waarin we een sleutelrol voor onze redactie hebben weggelegd en waarin ook adverteerders direct mee kunnen lopen. De inschatting is dat binnen 5 jaar, 75% van alle mobiele gebruikers een smartphone met internet-connectie bezit.”

Wie is betrokken?

“Behalve ikzelf is dat de hoofdredacteur van Sp!ts, Willem Schouten. Vanuit kooaba is salesmanager Jan van Seijen betrokken.”