Gespot

Kudoo: Sociaal cadeauplatform

0

Kudoo is een sociaal cadeauplatform, dat het mogelijk maakt je Facebookvrienden echte cadeaus te geven. Daarnaast kunnen merken op een relevante manier hun zichtbaarheid vergroten op Facebook. Erwin van Kralingen vertelt over het platform.

Wat is Kudoo?

“Kudoo is in in feite een nieuw sales- en marketingkanaal op Facebook en biedt merken een platform om op een sympathieke en relevante manier aanwezig te zijn in de vriendengroepen op Facebook. Het platform heeft geen eigen voorraad, maar maakt het mogelijk voor aangesloten partners hun producten te verkopen. De Kudoo shop wordt gevuld door producten van allerlei bekende merken en retailers. Met de komst van nieuwe partners groeit het aanbod voortdurend.”

Waarom dit initiatief?

“De behoefte van merken om op een relevante manier aanwezig te zijn op Facebook is groot. De oplossingen hiervoor zijn nog dun gezaaid. Wij bieden een oplossing voor merken om hun zichtbaarheid te vergroten op Facebook. En voor de consument is het een uitkomst om op deze gemakkelijke manier een vriend een cadeautje te geven. Het platform wat Kudoo heeft ontwikkeld is uniek in de wereld.”

Hoe werkt Kudoo?

“Je gaat naar de Kudoo app op Facebook, zoekt een cadeautje uit in de cadeaushop voor de Facebook vriend die iets mag ontvangen. Je voegt een boodschap toe en betaalt het product. Kudoo post dit product op het prikbord van de ontvanger. Deze klikt op de link en kan het cadeau ontvangen door zijn adres op te geven waar het naartoe mag worden gestuurd. Het is ook mogelijk om een cadeau te ruilen voor een ander product uit de Kudoo shop. Op deze manier heeft de ontvanger altijd het meest geschikte cadeautje.”

[vimeo]http://vimeo.com/27144241[/vimeo]

Wat zijn de facts?

“Kudoo is vijf weken geleden live gegaan en groeit dagelijks qua gebruikers en draait vanaf dag 1 omzet. Het businessmodel is simpel: Kudoo krijgt een commissie per verkocht product van de partner. Deze ligt gemiddeld boven de 15%. Er is een onderscheid gemaakt tussen retailpartners en brandowner partners qua omvang van de commissie. Verder kunnen partners via Kudoo tegen betaling verschillende promotionele acties gaan inzetten.”

Wie is er betrokken bij Kudoo?

“Ik ben zelf de bedenker en oprichter van Kudoo en was voorheen creatief directeur en partner van reclamebureau Doom&Dickson. Andere medeoprichters zijn Quincy James (marketing, design), Filip Mertens (CTO) en Niels Westendorp (CFO). Kudoo is gefinancierd door een groep private investors en Het Marketing Fund.”