Gespot

LetsApp & Learn: Volg een taalcursus via WhatsApp

0

LetsApp & Learn ontwikkelt een nieuwe methode om talen te leren via WhatsApp, onder leiding van gediplomeerde docenten. Het bedrijf streeft ernaar het leren van talen toegankelijker, flexibeler en leuker te maken. Mario García de León, mede-initiatiefnemer van LetsApp & Learn, vertelt.

Wat is het?

“LetsApp & Learn is een startup die taalcursussen aanbiedt via WhatsApp, bijvoorbeeld voor op vakantie. Met korte en intensieve interacties met gediplomeerde docenten en gemotiveerde medecursisten leer je je binnen vijf dagen verstaanbaar maken in een andere taal. Dankzij WhatsApp, het easy-to-use communicatieplatform die de mogelijkheid biedt om onder andere voice-messages te versturen, leer je veelgebruikte woorden en actuele uitdrukkingen in een praktijkgerichte context.”

Waarom dit initiatief?

“We onderscheiden ons van alle bestaande zelfstudie-taalcursussen en mobiele apps op de markt omdat je bij ons namelijk samen met mensen leert, en niet met onpersoonlijke apps. Je luistert naar echte gesprekken, niet naar gestandaardiseerde computerstemmen. De context van de cursus is heel praktijgericht, en je hebt geen overbodige woordenlijsten. Je leert actuele uitdrukkingen, geen verouderde woorden. En het is geen zelfstudie, je deelt je kennis en ervaring met medecursisten!”

Hoe werkt het?

“Gedurende de cursus ontvang je iedere ochtend een korte video met de te behandelen lesstof van die dag. De groepsles vindt ’s avonds plaats, onder leiding van een gediplomeerde docent. Daarna kun je de lesstof onbeperkt oefenen met je medecursisten uit de WhatsApp-groep.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“LetsApp&Learn is 1 oktober begonnen met de eerste cursussen, en de voorlopige resultaten zijn veelbelovend. De afgelopen weken hebben we geleerd dat de lessen voor zowel cursisten als docenten enorm inspirerend waren en dat de lestijd letterlijk voorbij vloog. Dit motiveert ons om nieuw materiaal te ontwikkelen en samen met onze cursisten verder te gaan op de ingeslagen weg.

We bieden cursussen voor zowel open als besloten groepen. Open groepen bestaan uit drie tot zes deelnemers en elke deelnemer betaalt 39 euro. Besloten groepen, ‘Friends & Family’, hebben een vaste prijs van 129 euro per groep met één tot zes deelnemers.”

Wie is er bij betrokken?

“Ik, Mario García de León, ben de oprichter van LetsApp & Learn en ben verantwoordelijk voor het operationele en strategische gedeelte. Ik heb het idee ontwikkeld, samen met Annemieke Nijboer. Zij is als hoofddocent verantwoordelijk voor de methodologie en het lesmateriaal. Twee freelance docenten ondersteunen ons bij de opnames van het videomateriaal en het verzorgen van de lessen.”