Gespot

LINDA. app: Magazine komt tot leven met Layar

0

LINDA. is het eerste Nederlandse tijdschrift dat is voorzien van digitale extra’s door middel van Layar. Met de augmented reality technologie komt het magazine als het ware tot leven. Jildou van der Bijl, hoofdredacteur van LINDA., vertelt over deze verrijking met de gratis Layar app.

Wat is LINDA. app?

“Layar is een app voor je smartphone. Deze app bevat verschillende lagen (layers) die je omgeving tot leven brengen. LINDA. heeft nu ook zo’n laag. Met onze laag kun je voor het eerst in LINDA. 88 digitale extra’s bekijken. Als je bijvoorbeeld de cover scant zie je direct de backstagevideo met Linda de Mol, de schoenen van Jamie Grant kun je kopen en de foto van Ruben & Ruben delen op je Facebookpagina.”

Waarom dit initiatief?

“Claire Boonstra, co-founder van de Nederlandse tech start up Layar, zocht een showcase voor hun lancering. Omdat LINDA. haar lijfblad is, kwam ze bij ons terecht. Toen ze liet zien wat er mogelijk was met Layar, was ik verkocht en heb ik meteen ja gezegd tegen een pilot. Met de Layar app kunnen pagina’s uit het decembernummer worden gescand waardoor er een extra digitale laag zichtbaar wordt op je smartphone. Zo zie je bijvoorbeeld backstage video’s, links naar websites of de mogelijkheid om een product te bestellen. Het zit in het DNA van LINDA. om steeds te blijven zoeken naar vernieuwing.

Met de technologie van Layar kunnen we nu werkelijk een directe connectie maken tussen print en digitaal, we kunnen actie en actualiteit toevoegen aan LINDA. Ik zie waanzinnige mogelijkheden voor lezers en adverteerders. Wat is er nu leuker dan een prachtige schoen te zien in je tijdschrift en die met een druk op je mobiel meteen te kunnen kopen? Claire Boonstra is ook enthousiast en zegt: “Wij zijn erg blij dat LINDA. als eerste Nederlands tijdschrift gebruik maakt van Layar om lezers te verrassen en inspireren. Voor ons is het een mooie showcase om samen met de grootste glossy van Nederland te laten zien dat het mogelijk is om toegevoegde waarde te bieden aan lezers en adverteerders zonder afbreuk te doen aan het uiterlijk van het magazine.”

Hoe werkt LINDA. app?

“Download de gratis Layar app in de Android Market of de App Store. Heb je de Layar app al op je smartphone, zorg dan dat je de laatste versie hebt (check updates). Bekijk ook onderstaande video.”

[vimeo]https://vimeo.com/32078075[/vimeo]

Wat zijn de facts?

“Het magazine ligt nog geen week in de winkel. De eerste cijfers zijn zo voorbarig, dat we nog niet precies weten hoe we ze kunnen interpreteren. Het is dan ook een pilot. Claire Boonstra heeft de showcase laten zien op de Intell Capital Summit in Californië en daar was iedereen in elk geval erg enthousiast.”

Wie is er betrokken bij LINDA. app?

“Claire Boonstra, Co founder van Layar en Jildou van der Bijl, hoofdredacteur van LINDA.