Gespot

#Love is all you tweet: Liefde op Twitter

0

Loveisallyoutweet.com roept twitteraars wereldwijd op #love trending topic te maken op Valentijnsdag en zo lang mogelijk trending te houden. Het is een ludieke actie, bedacht en uitgevoerd door een aantal Nederlandse bureaus. Rik Heijmen, initiatiefnemer en partner bij Kokoro Amsterdam, vertelt over het initiatief.

Wat is het?

"Op Valentijnsdag 2013 start het Nederlandse initiatief '#Love is all you tweet' om de liefde zo lang mogelijk wereldwijd trending topic te houden op Twitter. Hiervoor roepen we twitteraars over de hele wereld op massaal de hashtag #love te gebruiken in tweets die ze versturen op Valentijnsdag. Op de site wordt live bijgehouden in welke landen er het meest over de liefde wordt getwitterd."

Waarom dit initiatief?

"Op valentijnsdag draait alles om de liefde. Hoog tijd dat dat ook op Twitter het geval is, in elk geval in Nederland, maar het liefst natuurlijk wereldwijd. Vandaar dat we iedereen oproepen om de hashtag #love te gebruiken op Valentijnsdag en zo een Twitter Trending Topic wereldrecord neer te zetten."

Hoe werkt het?

"Via <a href="https://www.loveisallyoutweet.com" target="_blank">loveisallyoutweet.com</a> roepen wij twitteraars wereldwijd op #love zo lang mogelijk trending topic te houden op Valentijnsdag. Het enige wat ze hoeven te doen is de volgende tweet re-tweeten: 'Help make #love trending topic around the world this Valentine's Day. Retweet and let #love rule Twitter https://goo.gl/FfFrv'. Een eigen tweet met de hashtag #love erin, mag natuurlijk ook. Op de site wordt live bijgehouden in welke landen er het meest over de liefde wordt getwitterd."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Dat weten we morgen natuurlijk pas! Als alles goed gaat wordt #Love wereldwijd trending topic. Dat is in elk geval het doel."

Wie is er bij betrokken?

"'#Love is all you tweet' is een initiatief van boutique reclamebureau KOKORO Amsterdam (concept), Media Monks (digital production), A Friend of Mine (Social Media) and Edelman (PR)."