Gespot

MagZio: All-you-can-read-model voor Nederlandse magazines

0

MagZio is een nieuwe service waarmee je onbeperkt tijdschriften kunt lezen op je tablet of smartphone, via de MagZine-app. De eerste maand is gratis en het abonnement is op ieder moment op te zeggen. Je ontvangt altijd de nieuwste edities! Wob ten Hoeve, initiatiefnemer van MagZio, vertelt.

Wat is het?

“Met MagZio heb je onbeperkt toegang tot enorm veel tijdschriften. Op dit moment zijn het meer dan 75 bladen. De tijdschriften staan allemaal klaar om te downloaden in de app. Dus als je graag meerdere tijdschriften leest, dan hoef je door deze app niet meer meerdere abonnementen te nemen. Je kunt kosteloos ervaren wat de voordelen zijn, want de eerste 30 dagen zijn gratis. Daarna betaal je een vast bedrag van € 9,95 per maand. Het abonnement is op ieder moment op te zeggen, ook in de eerste gratis maand. Abonnees ontvangen altijd de nieuwste edities die voor ze klaarstaan in de app.”

Waarom dit initiatief?

“Het gemak waarmee we content willen krijgen, wordt steeds belangrijker. Mensen hebben business-modellen zoals Spotify en Netflix al omarmd en eigenlijk was het een logische stap dat er een all-you-can-read-model zou komen. Ruim twee jaar geleden hebben we een dergelijk concept al bedacht, en de tijd was nu rijp om MagZio te lanceren.”

Hoe werkt het?

“Je kunt acht tijdschriften tegelijk selecteren en direct lezen in de app. Nadat je ze uit hebt, kun je op je eigen klantpagina de tijdschriften eenvoudig en onbeperkt omwisselen voor andere. Eenmaal gedownload, zijn de tijdschriften altijd offline leesbaar in de app. Zodra er binnen de opgegeven selectie een nieuwe editie verschijnt, heb je deze direct tot je beschikking in de app. Op dit moment kun je het abonnement alleen met PayPal of creditcard aanschaffen. Op korte termijn breiden we de betalingsmogelijkheden uit.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Deze dienst is een nieuw product in een nieuwe markt, waardoor het lastig is om voorspellingen te doen. Maar okay, het zou zo maar kunnen dat er in Nederland binnen enkele jaren ruim 100.000 MagZio-gebruikers zijn. En dan denk ik dat we het goed gedaan hebben… en dan op naar het buitenland!”

Wie is er bij betrokken?

“Ik heb MagZio bedacht en ben eigenaar van het bedrijf. MagZio is ontwikkeld door B&W e-projects CV.”