Gespot

Marktplaatsmobiel: Adverteren via je mobiel

0

Marktplaats voor op je telefoon. Een gesprek met Roel Masselink over Marktplaatsmobiel.

Wat doet de site?

“Het idee van de website is simpel. Je plaatst een gratis advertentie met je telefoon of zoekt naar advertenties bij jou in de buurt. Het concept is uniek te noemen omdat het geen lange berichten gebruikt, maar korte omschrijvingen van maximaal 140 karakters. Op deze manier zijn advertenties snel te vinden en makkelijk te maken. Bijkomend voordeel: de advertenties zijn precies goed om door te plaatsen naar andere social media zoals Twitter of Hyves.”

Waarom deze site?

“We zijn de eerste mobiele marktplaats van Nederland. De site blijkt een uitkomst voor smartphone gebruikers; je kunt met je telefoon een advertentie maken met foto. Ook kan iedereen aansluiten. Via een api (een soort van brug tussen twee webpagina’s) kunnen alle bestaande marktplaatsen en webwinkels automatisch hun advertenties tonen op marktplaatsmobiel. We hopen hiermee in korte tijd een breed aanbod aan advertenties te hebben.”

Hoe werkt de site?

“Je kunt met je mobiel een advertentie plaatsen of zoeken. Bij het plaatsen ben je in 2 stappen klaar, je maakt een foto en voegt de tekst toe. Daarnaast kun je de adverteerder direct bellen of mailen. Je kunt ook zoeken welke advertenties er bij jou in de buurt geplaatst zijn.”

 

Wat zijn de facts?

“De site is vandaag, 3 augustus 2010, live gegaan. In de Android Market wordt de applicatie honderden keer per dag gedownload en daarmee is de introductie van de app geslaagd. Ook de eerste api gebruikers hebben zich aangemeld en zijn de api aan het integreren.”

Wie maakt de site?

Marktplaatsmobiel is door mij bedacht, eerder was ik initiatiefnemer van de succesvolle website Ontwerpen-voor-geld. Het concept werd ontwikkeld door zijn bedrijf Blueprint Software B.V.. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van maatwerk software oplossingen, waaronder applicaties voor mobiele telefoons.”