Gespot

Mediasynced: TV-commercials synchroniseren met online campagnes

0

Met Mediasynced kun je TV-commercials synchroniseren met online campagnes. In navolging van de tag-ons bij TV-commercials (extra vervolgboodschap na de hoofdcommercial, verderop in het reclameblok ), heeft Mediasynced nu een online tag-on voor het zogenaamde tweede scherm gecreëerd. Mark van de Crommert, mede-oprichter van Mediasynced, vertelt over deze innovatie.

Wat is het?

"De gedachte achter Mediasynced is simpel: tijdens TV-reclames checken mensen hun e-mail, spelen ze een spelletje of surfen ze naar Google of Facebook. Juist op dat moment start Mediasynced de online marketingacties van een adverteerder, parallel met hun TV-commercial."

Waarom dit initiatief?

"Omdat mensen tijden de commercials steeds vaker een tweede scherm gebruiken, gaat er potentiële merkwaarde voor de adverteerder verloren. Daarom was het logisch om te kijken hoe we de TV konden verbinden met het tweede scherm en deze merkeffecten te vergroten. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat mensen, die zowel op TV als online tegelijk met een reclame-uiting in aanraking komen, de merkboodschap beter onthouden."

Hoe werkt het?

“Zodra de TV-commercial wordt uitgezonden, herkent onze technologie deze binnen seconden. Via integratie met onder andere ad-exchanges wordt vervolgens direct de gewenste online actie gestart. Onze technologie herkent de TV-commercials op onze
eigen servers; het mooie is dat de gebruiker daardoor geen app hoeft op te starten of cookie hoeft te accepteren. Vervolgens starten we meteen de online campagne op veel bezochte plekken zoals social networks, e-mail, populaire websites, games en apps.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Launching customer Arke was direct overtuigd van het concept en wilde als eerste adverteerder een campagne starten. Inmiddels zijn twee TV-campagnes succesvol afgerond. Wieger-Jan Bakker, de verantwoordelijke voor online marketing bij TUI, zei daarover tegen ons: 'Door de opkomst van mobile en tablets is fragmentatie nog verder toegenomen. Dit zorgt er voor dat de effectiviteit van campagnes op alléén TV onder druk staat. Omdat wij al veel adverteerden op tablets en TV, vonden wij het tijd om het concept van Mediasynced te testen. We leren nu als een van de eersten wat de mogelijkheden zijn en niet onbelangrijk: de cijfers zijn goed.'"

Wie is er bij betrokken?

"Mediasynced is gestart door Mendel Looije en mijzelf, Mark van de Crommert. De technologie hebben we gepresenteerd aan verschillende Amerikaanse mediabuying platforms. Zij konden hun oren niet geloven; 'you did WHAT?'. Inmiddels is integratie met Turn en Appnexus, wereldspelers op het gebied van ad-exchanges, een feit. Ook diverse TV- adverteerders en mediabureaus in binnen- en buitenland reageren enthousiast.

Via samenwerking met Bannerconnect ontstonden nieuwe mogelijkheden. Hun in-house technologie maakte een verregaande integratie met het real-time bidding platform van AppNexus mogelijk. Zo kon de online advertentie voortaan binnen 1 seconde worden geserveerd. Juist door met innovatieve partijen als Bannerconnect samen te werken, komt het Mediasynced platform tot leven en ontstaan nieuwe mogelijkheden.”

Bron:   Mediasynced  -  Download