Gespot

Mediatoolkit: Realtime overzicht van populaire webcontent wereldwijd

  • Leestijd: 2 minuten

Als je verantwoordelijk bent voor (web)content ben je altijd opzoek naar populair nieuws en veelbesproken onderwerpen op het internet. Mediatoolkit biedt hier een snelle oplossing voor. De tool biedt een realtime overzicht van populaire content afkomstig van iedere gewenste website ter wereld. Filip Topol, projectmanager van Mediatoolkit, vertelt.

Wat is het?

"Mediatoolkit is een social analytics tool waarmee je de meest gedeelde content van iedere website ter wereld kunt vinden. Deze content kun je vervolgens realtime blijven volgen. De populariteit van deze content wordt onder andere berekend op basis van het aantal shares via sociale netwerken. We voorzien onze gebruikers altijd van realtime statistieken, zodat het duidelijk is over welke onderwerpen mensen op dat moment praten met hun vrienden. Het gebruik van Mediatoolkit biedt drie grote voordelen.

Allereerst helpt Mediatoolkit haar gebruikers hun traffic en bezoekersaantallen te verhogen, omdat ze nu populaire nieuwsitems en interessante verhalen gemakkelijk kunnen delen via hun sociale netwerken. Daarnaast kunnen ze met deze tool een eenmalige bezoeker omzetten naar een loyale, terugkerende bezoeker, simpelweg door content aan te bieden waar deze bezoeker interesse in heeft.

Tenslotte helpt Mediatoolkit haar gebruikers om het aantal uren – en daarmee de kosten – die besteed worden aan het ontdekken van nieuwe, interessante content, drastisch te verlagen. Goede content is nu namelijk in een handomdraai te vinden."

Waarom dit initiatief?

"Mediatoolkit is ontwikkeld voor mediabedrijven, redactieleden, journalisten, bloggers en contentmedewerkers. De tool maakt het ontdekken van content simpel en snel."

Hoe werkt het?

"Het enige wat de gebruiker hoeft te doen, is de url van de website die hij wil tracken intypen. Vervolgens krijgt hij een lijst met artikelen van de betreffende website die het meest gedeeld zijn via social media. Gebruikers kunnen elke website ter wereld tracken. Mediatoolkit analyseert ieder gepubliceerd artikel op de gekozen website om er zo achter te komen hoe vaak het artikel gedeeld is via social media.

Een aantal factoren die meewegen bij het berekenen van de populariteit van ieder artikel zijn: het aantal shares via sociale netwerken (momenteel Facebook), de toename van het delen en de tijd dat het artikel gepubliceerd is. Dit levert de gebruiker een lijst op met meest gedeelde artikelen, welke realtime geüpdatet wordt.

Naast realtime statistieken biedt Mediatoolkit ook een historische analyse van recente artikelen. Zo kunnen gebruikers hun content of content van concurrenten analyseren en recente trends waarnemen. Tenslotte is het nog mogelijk om alerts en notificaties te ontvangen van de populairste artikelen. Zo weet je zeker dat je niets mist."

http://vimeo.com/21989231

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Tijdens de bètaversie van Mediatoolkit werkten er 1000 testgebruikers van de 10 grootste mediabedrijven uit de regio mee. Aan de hand van hun feedback hebben we Mediatoolkit vervolgens verder ontwikkeld. Sinds de officiële lancering eerder deze maand hebben we veel positieve feedback ontvangen.

Twee weken geleden hebben we met Mediatoolkit de WebFest.me startup contest in Montenegro gewonnen. Hierdoor zijn we toegelaten tot et TechCrunch Disrupt in New York in 2013. Deze week wordt Mediatoolkit gepresenteerd op de Webit Conference in Istanbul."

Wie is er bij betrokken?

"iSTUDIO, een fullservice social mediabedrijf uit zuid-oost Europa, is het bedrijf achter Mediatoolkit. Dit bedrijf is binnen iets meer dan twee jaar gegroeid van 2 naar meer dan 40 medewerkers. Inmiddels hebben we 2 kantoren in Europa. iSTUDIO heeft naast Mediatoolkit ook o.a. Socialnumbers en Socialpuzzle ontwikkeld."


Bron:  Mediatoolkit - Download