Gespot

Mijn Superkracht.nl: Persoonlijke begeleiding voor kinderen met leerachterstand

0

Mijn Superkracht is een digitale leeromgeving voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar met leerproblemen. Ze krijgen hier online begeleiding van gediplomeerde Remedial Teachers. Annemieke Augusteijn, oprichtster Mijn Superkracht.nl, vertelt.

Wat is het?

“Mijn Superkracht is een volledig digitale leeromgeving die compleet rondom de leerbehoefte en begeleiding van het kind is gebouwd. Kinderen krijgen begeleiding via Skype van hun Remedial Teacher. Bij Remedial Teaching is het doel het kind te helpen zich zo goed mogelijk te ontwikkelen binnen zijn eigen mogelijkheden. Op welke manier dit gedaan wordt, hangt af van wat het kind nodig heeft en wat zijn mogelijkheden zijn. Alle taken kunnen de kinderen via het programma op de computer uitvoeren. Ze krijgen een unieke inlognaam en wachtwoord en kunnen dan gebruik maken van Mijn Superkracht.nl.”

Waarom dit initiatief?

“Door de begeleiding online aan te bieden, speelt Mijn Superkracht in op de steeds verdere digitalisering van de samenleving. Daarnaast werkt Mijn Superkracht heel kindvriendelijk. Kinderen kunnen er snel mee omgaan. Kinderen gaan heel natuurlijk om met internet en computers omdat het helemaal past in de levenstijl van deze generatie.

Dit uit zich in leerplezier wat het leren direct ten goede komt. Bovendien kunnen de kinderen leren in hun vertrouwde omgeving. Papa en mama zijn dus ook nog in de buurt tijdens het leren. Daarnaast zijn er allerlei filmpjes online over regels met taal en rekenen die de leerlingen kunnen bekijken. Hierin wordt alles nog een keer duidelijk uitgelegd.”

Hoe werkt het?

“We volgen het gebruikelijke traject van Remedial Teaching dat bestaat uit een kennismakingsgesprek, daarna een intake en een onderzoek om te kijken wat een kind nodig heeft. De begeleiding die een leerling daarna krijgt wordt naar behoefte volledig online, via Skype of persoonlijk aangeboden.

Je kunt per maand een abonnement afsluiten, deze kun ook je per maand wijzigen of opzeggen. We raden een eerste begeleidingsperiode van 3 maanden aan, om zo de effecten van de begeleiding goed te kunnen evalueren. Welk abonnement nodig is, hangt af van het kind. Er zijn drie abonnementsvormen, van 100 euro tot 200 euro per maand.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“De eerste begeleidingstrajecten zijn afgesloten met zeer goede resultaten, de kinderen zijn duidelijk in niveau vooruitgegaan en de ouders en kinderen zijn tevreden over de werkwijze.”

Wie is er bij betrokken?

“Mijn Superkracht is een initiatief van mij, Annemieke Augusteijn. Daarnaast werkt een aantal gediplomeerde Remedial Teachers door heel Nederland mee om de kinderen te begeleiden.

In de ontwikkeling van het concept is samengewerkt met Aangenaam Anders, Omines en Mink Quispel.”