Gespot

Mobiele site AutoTrack: Altijd en overal een auto vinden

0

Op zoek naar een occasion? Een gesprek over de mobiele site van AutoTrack.

Wat doet de site?

“Je kunt via je mobiel op elk moment van de dag het occasionaanbod van AutoTrack bekijken en vergelijken. Iedereen met een mobiele telefoon kan via de mobiele site op zoek gaan naar een geschikte occasion.”

Waarom deze site?

“Om iedereen de mogelijkheid te bieden op ieder gewenst moment op zoek te gaan naar een andere auto,is gekozen voor de mobiele website. Uitgangspunt voor AutoTrack is het beschikbaar maken van de mobiele website voor iedereen met een smart phone. De keuze voor het lanceren van alleen een applicatie voor bijvoorbeeld de iPhone is daarmee bewust niet gemaakt. Met de mobiele site maakt AutoTrack haar online dienstverlening niet alleen nog persoonlijker en completer, maar ook toegankelijker voor de consument op alle relevante niveaus in het aan- en verkoopproces van een nieuwe of gebruikte auto.”

Hoe werkt de site?

“Als je voor ‘Standaard’ kiest in de zoekmachine dan kan je op basis van het merk en model een occasion zoken. Voor een specifiek resultaat is ‘Uitgebreid’ zoeken de ingang voor het aangeven van meer zoekcriteria. Het voordeel van de mobiele site is het directe gemak van contact opnemen met de aanbieder.

Via drie simpele stappen wordt de autokoper naar de ideale auto geleid. Als je een occasion hebt gevonden die aansluit bij je wensen , dan kan je in de advertentie op het telefoonnummer van de aanbieder klikken en wordt de aanbieder gebeld. Ook het versturen van een e-mail naar de aanbieder is via een klik realiseerbaar. In de loop van 2010 zal AutoTrack nieuwe functionaliteiten toevoegen waardoor de mobiele website nog completer en uitgebreider wordt.”

Wat zijn de facts?

“Er zijn nog geen facts bekend, omdat de site recent gelanceerd is. Maar de interesse van de consument om met een mobiele telefoon een auto te zoeken op AutoTrack – een stijging van 83 procent van het aantal bezoekers dat via een mobiele telefoon de site bezoekt – motiveert de keuze voor deze nieuwe dienst.”

Wie maakt de site?

De mobiele website van AutoTrack is ontwikkeld door XS2TheWorld, een ‘full service mobile solution supplier’, gespecialiseerd in mobile Marketing oplossingen. XS2TheWorld meent dat met de ontwikkeling en lancering van deze mobiele website AutoTrack inspeelt op de groeiende vraag van consumenten om op iedere smart phone, overal, snel én gemakkelijk het actuele auto-aanbod te bekijken en vergelijken. De website is geschikt voor iPhone, JAVA en Blackberry-telefoons.”