Dit zijn de 10 moeilijkste sollicitatievragen van Nederland

0

“Wat zijn je zwakke punten?”, “Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?” en uiteraard “Waar zie je jezelf over vijf jaar?”. Dat zijn de welbekende vragen bij een sollicitatiegesprek. Vragen die je misschien niet 1-2-3 kunt beantwoorden. Een sollicitatiegesprek lijkt soms meer op een hospiteeravond voor een studentenkamer. Glassdoor verzamelde de 10 moeilijkste sollicitatievragen van Nederland.

gekke_sollicitatievragen

Vooral als je aan de slag wil bij grote bedrijven of in de consultancy, kun je er op rekenen dat je een paar pittige vragen voor de kiezen krijgt. Die zijn vaak niet alleen grappig bedoeld, maar ook een manier om je creativiteit, inventiviteit en analytisch vermogen te testen. De volgende 10 vragen zijn aan kandidaten gesteld tijdens een gesprek en staan vanaf nu bekend als de 10 moeilijkste sollicitatievragen van Nederland.

  1. “Waar zou je 10 miljoen in investeren en waarom?” Nuon Manager (Amsterdam).
  1. “Hoeveel liter verf heb je nodig om een airliner te verven?” KPMG Junior Consultant (Amstelveen).
  1. “Waarom zijn putdeksels rond?” Achmea Data Management (Apeldoorn).
  1. “Hoeveel katten zijn er in Nederland?” Accenture Junior Technology Consultant (Amsterdam). Klik hier voor meer sollicitatievragen bij Accenture.
  1. “Kies één van de afbeeldingen (variërend van een brug of ballerina’s tot een auto besmeurd met modder) en vertel waarom.” Koning & Hartman Young Professional (Delft).
  1. “Hoeveel manieren kun je je bedenken om een naald in een hooiberg te vinden?” Cloudreach Cloud Systems Engineer (Amsterdam).
  1. “Waar mogen we je ‘s nachts voor wakker maken?” IFS Junior Software Consultant (Eindhoven).
  1. “Hoeveel pingpongballen passen er in een middelgrote auto?” De Kleine Consultant Consultant (Amsterdam).
  1. “Hoe zou jij uitbreiden in een stad waar het werkloosheidspercentage meer dan 25% is?” Abercrombie & Fitch District Manager (Amsterdam).
  1. “Wat is het beste boek dat je ooit hebt gelezen?” Google Industry Head (Amsterdam).

De vragen in deze top 10 zijn de afgelopen 12 maanden gedeeld door werkzoekenden op het platform Glassdoor. Met behulp van de community is daar deze lijst en volgorde uitgekomen.

En jij, heb jij weleens een moeilijke vraag gehad bij een sollicitatiegesprek? Laat hieronder een reactie achter.