Gespot

Moovly: Maak zelf professionele animatievideo’s

0

De creatie van animatievideo’s en andere multimediacontent behoort niet meer tot het exclusieve terrein van professionals. Moovly is een online tool waarmee je dergelijke content heel makkelijk zelf kunt maken. Geert Coppens, mede-initiatiefnemer, vertelt. 

Wat is het?

“Een product, dienst of organisatie uitleggen of promoten via een video in een whiteboard-stijl of een kleurrijke infographic-stijl: met Moovly kun je dat zelf. Met deze online tool kun je je video opbouwen zonder grafische expertise: je sleept objecten uit een grafische bibliotheek, je kiest één of meerdere animatie-effecten en past de timing van elk object aan met stem of muziek. Het eindresultaat is een video, banner of presentatie die je kunt downloaden of publiceren op YouTube, Facebook en andere sites. De basisversie is gratis. Vanaf 9 dollar per maand kun je gebruik maken van meer grafische bibliotheken, videoclips uploaden en je content exporteren in HD-kwaliteit. Bedrijven en merken kunnen een eigen grafische bibliotheek in hun huisstijl gebruiken.”

Waarom dit initiatief?

“De creatie van professionele multimedia vergt meestal een hoog budget, een nauwgezette voorbereiding en een goed gepland productieproces dat copywriters, visual designers en andere experts betrekt. Moovly democratiseert de creatie van multimedia en maakt het
zo flexibel als het creëren van een PowerPoint-presentatie. Ook het budget wordt gedemocratiseerd: met de gratis versie kan je onbeperkt volledig afgewerkte professioneel ogende video’s maken, weliswaar met een klein Moovly watermerk (dat je voor een paar dollar kunt verwijderen).”

Hoe werkt het?

“Als gebruiker kun je werken met een bibilotheek van multimedia-objecten waarvan je de plaats, timing, kleuren en animatie-effecten vrij kunt aanpassen. Naast de Moovly-bibliotheken kun je ook je eigen media uploaden: foto’s (inclusief screenshots of scans), geluiden (stem of muziek) en, voor betalende abonnementen, zelfs eigen video-opnames. Met al deze objecten stel je je video samen en via een eenvoudige timeline synchroniseer je de animaties met je geluid. Het eindresultaat kan je downloaden of publiceren op YouTube, Facebook of de Moovly Gallery.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Moovly hebbe we in oktober 2013 gelanceerd en heeft intussen meer dan 300.000 gebruikers. Moovly is cloud-gebaseerd en werkt via een browser. Het businessmodel is enerzijds een online ‘freemium’ model: een gratis versie met, voor wie hogere kwaliteit en meer mogelijkheden wil, uitbreidingen naar betalende abonnementsformules. Voor grote bedrijven, organisaties en merken biedt Moovly aangepaste versies van het platform aan via lokale partners die bijkomende diensten leveren, zoals maatwerk in Moovly, training en grafische bibliotheken in de huisstijl.”

Wie is er bij betrokken?

“Moovly is een Belgisch bedrijf dat opgericht is door Brendon Grunewald en mij, Geert Coppens, als spin-off van Instruxion, een digitaal agency in Brussel dat maatwerk levert in multimediacommunicatie. We hebben via enkele kleinere investeringsrondes kapitaal aangetrokken van business angels en bereidt momenteel een Serie A investering voor.”