Gespot

MSN Mobile: Dé MSN applicatie op je mobiel

0

Met MSN Mobile ben je met een druk op de knop in je Hotmail-inbox, op de hoogte van het actuele nieuws, weersverwachting en persoonlijke horoscoop, speel je een game en weet je wat er vanavond op televisie te zien is. In gesprek met Joris Jan Goos, Product manager Mobile Services bij Microsoft Nederland, over deze nieuwe applicatie voor je mobiele telefoon.

Wat is het?

“Waar MSN Mobile voorheen een portal was die niet meer van deze tijd is, is MSN Mobile nu ontwikkeld tot een volwaardig verlengstuk van de PC-portal. De mobiele portal bevat het laatste nieuws, ook op het gebied veel entertainment en sport. Naast de verschillende nieuwscategorieën zijn er nog een aantal toepassingen; zo kun je met een druk op de knop naar je Hotmail-inbox, het weerbericht bekijken, maar ook je horoscoop, verkeersinformatie en een televisieoverzicht. Dit laatste bevat bijvoorbeeld naast TV-nieuws ook de meest populaire items van Uitzending Gemist. MSN Mobile  is op iedere telefoon met een browser en internet te gebruiken via de site.”

Waarom dit initiatief?

“Met maandelijks ruim 4 miljoen unieke bezoekers is het eigenlijk heel logisch dat er van deze portal een volwaardige mobiele variant beschikbaar is. MSN faciliteert het laatste en leukste nieuws: met de mobiele variant is dit altijd binnen handbereik. De ontwikkeling van de portal zal niet stoppen; Microsoft zal blijven werken aan het optimaliseren van de verschillende feeds en de user interface. Voor adverteerders biedt MSN Mobile een uitbreiding op de huidige advertentiemogelijkheden die MSN te bieden heeft.
Er is bewust gekozen om vooralsnog geen applicatie te ontwikkelen. MSN wordt actief gebruikt door een breed publiek, het creëren van een app zou er voor zorgen dat we mensen uitsluiten. Daarnaast zouden we dan voor zoveel platformen moeten ontwikkelen dat het ook financieel minder interessant wordt. Voor de toekomst sluiten we niet uit dat er alsnog een app wordt ontwikkeld.”

Hoe werkt het?

“De applicatie is met iedere mobiele telefoon via de browser eenvoudig te bereiken op https://M.MSN.nl. Gebruikers kunnen de URL ook aanvragen door een SMS te sturen met de tekst MSN naar 3010.”

Wat zijn de facts?

“Deze mobiele portal van MSN heeft al ruim 250.000 unieke bezoekers per maand. In de komende periode zal er hard worden gewerkt om de nieuwe portal onder de aandacht te brengen en het aantal bezoekers flink op te laten lopen. Uiteraard is deze portal gratis te bezoeken voor iedereen met een telefoon met een browser en een mobiele internetverbinding. Ons businessmodel is, net als op de PC, gebaseerd op advertising.”

Wie is betrokken?

MSN mobile is vanuit een partnership ontwikkeld in samenwerking met Momac. Daarnaast vult BoosterMedia,  een dochtermaatschappij van Momac, het onderdeel Games in met mobile casual gaming.”