Gespot

Music top 100s hits app: Ontdek internationale hits

0

Benieuwd op welk deuntje de Fransen dansen? Of welke hits er door de boxen van een Russische discotheek schallen? Met de Music top 100s hits app krijg je een volledig overzicht van de best verkochte liedjes ter wereld. Geselecteerd per land. In gesprek met Teun Wille van Sixpack, ontwikkelaar van deze muzikale applicatie.

Wat is het?

“De  Music top 100s hits app toont je de best verkochte hits ter wereld. De app geeft je de mogelijkheid om meer te leren over nummers uit alle windstreken. Daarnaast kom je meer te weten over artiesten door het lezen van biografieën en het kijken van foto’s. Dit dankzij een koppeling met Last.fm.”

Waarom dit initiatief?

“Deze applicatie biedt je de mogelijkheid om de laatste ontwikkelingen in de hitlijsten van de landen met een iTunes top 100 te volgen. Met de standaard iTunes applicatie van Apple is het niet mogelijk om te zien wat er in andere landen op de hitlijsten staat, terwijl dat toch erg leuk is om te weten. Dankzij de app ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van  internationale hitlijsten. Daarbij kunnen al je vrienden jouw favoriete nieuwste hits bijhouden en direct reageren via diverse sociale netwerken.”

Hoe werkt het?

“Download de gratis app in de iTunes App store, selecteer een land en leef je uit met de top 100 hits uit het door jou geselecteerde land. Luister naar een preview, bewaar het nummer bij je favorieten, bekijk de achtergrondinformatie van de artiest en deel je ontdekking via Twitter, e-mail, Facebook of Tumblr. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om het nummer direct vanuit iTunes te downloaden.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“De app is pas enkele dagen wereldwijd beschikbaar voor de iPhone via iTunes, er is dus nog niet veel te zeggen over het aantal downloads. Wel staat de app in enkele landen al in de top 25 in de categorie Muziek.”

Wie is betrokken?

“De Music top 100s hits app is gemaakt door Sixpack mobile applications, IT dienstverlener met een achtergrond in de IT en applicatie ontwikkeling. Verder wordt de achtergrondinformatie verzorgd door Last.fm.”