Gespot

MyAlbum: Maak van je fotoalbums verhalen met kaarten, weer, hoogte & snelheid

0

Storytelling is de volgende stap in de evolutie van foto- en videosharing-sites op sociale netwerken. MyAlbum speelt hier op een creatieve manier op in. MyAlbum is een visual storytelling-platform die je fotoalbum op je smartphone verrijkt met insights zoals het weer, de snelheid, de hoogte en omgevingskaarten. Zo creëer je visuele verhalen! Jos de Schiffart, mede-oprichter van MyAlbum, vertelt.

Wat is het?

“MyAlbum is een visual storytelling platform dat jouw ‘camera roll’ verrijkt met insights zoals het weer, de snelheid, de hoogte, omgevingskaarten en andere toeristische informatie. Zo maak je zelf visuele verhalen in een handomdraai. EXIF-gegevens worden op een slimme manier gekoppeld aan online content en slimme algoritmes zorgen ervoor dat de belangrijkste shots de nadruk krijgen. Het minimalistische design kun je zelf aanpassen met teksten en kleuren om er een écht persoonlijk verhaal van te maken. Wij denken dat deze unieke propositie MyAlbum een goed uitgangspunt geeft om een belangrijk deel van de storytelling-markt te kunnen veroveren.”

Waarom dit initiatief?

“Ik vind dat mensen hun tijd en geld moeten steken in de zaken waar ze het meeste plezier uit halen. Op deze manier haal je het beste uit het leven. Uiteindelijk maakt dit je gelukkiger dan materiële zaken. Herinneringen zijn het meest waardevolle goed, maar met de tijd vervagen ze. Wij helpen je in een handomdraai visuele verhalen te maken. Zo houd je herinneringen levend, alsof het gisteren gebeurd is. Voor jezelf, maar ook om te delen met anderen.”

Hoe werkt het?

“MyAlbum biedt meerdere lagen. Op deze manier proberen we de balans te vinden tussen uitgebreide functionaliteit en eenvoud. Je kunt je foto’s en video’s uploaden en vervolgens kies je  voor elk album een template dat bij de gelegenheid past . Het systeem  genereert, door gebruik te maken van slimme algoritmes, automatisch een prachtige compositie.  Deze compositie kun je verrijken: je kunt een verhaal vertellen door zelf teksten te typen. En door gebruik te maken van timestamps en GPS-gegevens kun je allerlei extra’s toevoegen zoals kaarten, datum & tijd, het weer, de hoogte, snelheid en toeristische informatie.

Om het het helemaal compleet te maken kun je tekstvakken kleuren op basis van kleuren die in de foto’s voorkomen. Daarnaast kun je ook icons toevoegen. Als het helemaal af is kun je het album delen via social media of een url genereren naar een mini-site, waar je meerdere verhalen op kunt plaatsen.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Ons team van veertien man heeft ruim een jaar aan de dienst gewerkt en er is een initiële investering van 1 miljoen euro gedaan vanuit eigen middelen. We lanceren de site in vijf talen en richten ons op de Europese en Noord Amerikaanse markt. Op dit moment is de site nog in beta, waardoor er nog weinig te zeggen is over het gebruik zelf.”

Wie is er bij betrokken?

“Age van der Meer en ik, Jos de Schiffart, zijn de initiatiefnemers van MyAlbum, die vanuit de fotodienst MijnAlbum.nl is ontwikkeld.”

Bron:   MyAlbum