Gespot

MyRadio: Jouw gepersonaliseerde radiostation

0

MyRadio is radio die naar jou luistert. Door je voorkeuren aan te geven past dit online radiostation zich aan jouw smaak aan. Niels Hoogland, manager van MyRadio, vertelt.

Wat is MyRadio?

MyRadio biedt het gemak van radio, met meer dan 20 kant en klare stations, maar geeft je ook controle door middel van like, dislike en skip-functionaliteiten. Daardoor past MyRadio zich aan aan jou smaak. Bovendien kun je zelf stations samenstellen door verschillende genres te combineren. Via social media kun je je favoriete tracks en zelfgemaakte stations met je vrienden delen. Daarnaast heb je de mogelijkheid nieuws, weer- en verkeersinformatie te horen wanneer jij dat wilt.”

Waarom dit initiatief?

“Door de digitalisering verandert de consumptie van de media, het luisteren naar de radio, tv-kijken en kranten lezen. De consument wil muziek en nieuws op dat momenten dat zij dat willen, waar dan ook, zonder dat ze er moeite voor hoeven te doen. MyRadio maakt dit mogelijk en biedt daarmee de eerste echt persoonlijke online radiodienst.”

Hoe werkt MyRadio?

“De luisteraar logt in met een social account naar keuze. Op dit moment zijn Hyves en Facebook de opties, maar dit worden er binnenkort meer. De volgende stap is dan het kiezen uit de door experts samengestelde stations. Door nummers te liken, disliken en skippen past de luisteraar de muziek aan zijn smaak aan. De slimme techniek achter MyRadio onthoudt je voorkeuren en zorgt ervoor dat je muziek te horen krijgt die jij leuk vindt! Daardoor ontstaat er dus een volledig gepersonaliseerd radiostation.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“MyRadio bevindt zich nu in de beta-testfase. Vanaf deze week tot augustus kan iedereen zich inschrijven om op de lijst te komen voor een testaccount. Vanaf augustus zal MyRadio beschikbaar zijn voor iedereen. Van de mensen die nu MyRadio al aan het testen zijn krijgen we zeer positieve en nuttige feedback, die we natuurlijk weer in de beta-versie verwerken.

Niet alleen kunnen gebruikers de muziek liken en disliken, ook kunnen ze commercials in MyRadio beoordelen. Adverteerders hebben daardoor ongekende mogelijkheden om hun informatie snel beter af te stemmen op de behoefte van consument. We hebben een speciaal videoscherm ingebouwd in de player, een combinatie van audio en video is dus mogelijk.”

Wie is er betrokken bij MyRadio?

MyRadio wordt gebouwd door een team van experts. Zo heeft Veronica music director Peter Meerveld de alternatieve- en rockstations samengesteld, is Classic FM music director Pieter Buijs verantwoordelijk voor het station Klassiek en ontwikkelde ik, Niels Hoogland, het urban station. Projectleider Gert Jan Kole, director digital Charley Moolhuizen en hun team van ruim 20 ontwikkelaars hebben samen tot nu toe ruim 10 manjaren in MyRadio gestopt.”