Gespot

Nederland3: Meer beeld en video

0

Vanaf nu kun je leuke fragmenten van Nederland 3 terugkijken op de site.

Wat doet de site?

“In deze vernieuwde webportal van Nederland3 staan, veel meer dan voorheen, video en beelden centraal. De nieuwe site kenmerkt zich door de mediaplayer waar negen verschillende fragmenten van Nederland 3 programma’s te zien zijn.”

Waarom deze site?

“Bij de invoering van het programmeermodel zijn de online portals van de publieke netten in netstyling gebracht. Met deze nieuwe site gaan we een stap verder en kunnen we het publiek een nog beter platform bieden door het de mogelijkheid te geven de programmering online te bekijken en te beoordelen. Daarnaast is de site sterk verbeterd als dé portal naar de (programma)sites van de omroepen. De lancering van Nederland3 is ook een voorbeeld van een meer intensieve samenwerking tussen televisie en internet.”

Hoe werkt de site?

“Door het visuele karakter van de site is Nederland3 zeer overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Het werkt heel intuïtief. Je kunt negen programmafragmenten bekijken en hierop reageren.”

Wat zijn de facts?

“Het vernieuwde Nederland3 is net gelanceerd, dus facts kan ik nog niet geven. De geplande vervolgstap is om de interactie met het publiek te verhogen. Wat is hun mening, wat kunnen we daarmee doen, hoe kunnen ze zelf met materiaal aan de slag? Voor die ambitie hebben we nu het fundament gelegd.”

Wie maakt de site?

“Creatief bureau Headline Interactive is verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van de site. Vanuit de NPO zijn Janine Rake van Internetcoördinatie en ik (Marion van Dam van Marketing & Promotie) verantwoordelijk voor het project. De inhoud wordt verzorgd door Robert Zuijderduin en Emma Jansen van Internetcoördinatie.”

Denise Lappain van Frankwatching in gesprek met Marion van Dam over Nederland3.