Gespot

OHRA.nl: Vernieuwde verzekeringssite

0

Direct verzekeren, bankieren, schade claimen en online zorg verzekeren gaat nu sneller via de vernieuwde site van OHRA. De site is, volgens teamleider Patrick Vroklage, klantgerichter dan de vorige. In gesprek over de vernieuwingen op dit online verzekeringsplatform.

Wat is het?

“Direct writer OHRA heeft een vernieuwde website. De nieuwe website en achterliggende systemen moeten vooral het groeiend aantal bezoekers sneller en klantgerichter kunnen bedienen. Online klantenservice heeft dan ook een prominentere plaats gekregen. Daarnaast biedt het nieuwe online verzekeringsplatform het bedrijf betere technische ontwikkelmogelijkheden. Consumenten kunnen via deze site direct verzekeren en bankieren, schade claimen en online zorg verzekeren.”

Waarom dit initiatief?

“De lay-out van OHRA.nl was te veel georiënteerd op verkoop. Nu is de website beter toegankelijk gemaakt voor onze klanten. Zo kunnen zorgklanten bijvoorbeeld alles online regelen.”

Hoe werkt het?

“Met DigiD kun je inloggen op het zorggedeelte van Mijn OHRA. Hier heeft de verzekerde direct inzicht in hoeveel eigen risico er nog openstaat, welke nota’s al uitbetaald zijn en welke nog in behandeling zijn. Ook heb je inzicht in je polisgegevens. Daarnaast kun je via Mijn OHRA bijvoorbeeld ook internetbankieren.”

Wat zijn de facts?

“OHRA.nl maakt al enkele jaren op rij een explosieve groei door. We zien ieder jaar bezoekersaantallen en internetverkopen groeien. Zo groeide het percentage klanten dat een zorgverzekering online afsluit, in een jaar tijd met 20%. Onze site is vorige week gelanceerd, het is dus nog te vroeg om cijfers te geven over de eerste resultaten van de vernieuwde site, maar we hebben al veel positieve eerste reacties ontvangen.”

Wie is betrokken?

OHRA.nl is onder mijn leiding gerealiseerd. Een team van design, beheer en softwarespecialisten hebben in samenwerking met Indivirtual.nl en Squal.nl diverse webomgevingen omgebouwd naar een nieuw design.”