Gespot

PassedOn: Laat een herinnering achter voor je dierbaren

0

Zo nu en dan heeft ieder van ons het gevoel dat het waardevol zou zijn om bepaalde momenten en gedachten vast te leggen. PassedOn is een wereldwijd gratis online initiatief waar leden multimedia eWills met mooie herinneringen kunnen creëren om deze, op een dag, te delen met hun dierbaren. Marc Oparq, initiatiefnemer van PassedOn, vertelt.

Wat is het?

“Een liefdesbrief, een late verontschuldiging, een lang bewaard geheim of de sleutel van een kostbare schat waar enkel jij vanaf weet… Wat het ook mag zijn; op PassedOn kun je mooie momenten en herinneringen opslaan in de vorm van tekst, foto of video en zorgen dat je dierbaren die op een dag kunnen inzien.”

Waarom dit initiatief?

“Op een dag kreeg ik, een jonge ouder met twee kinderen, het idee voor PassedOn. Ik heb zo veel dingen om mijn kinderen te vertellen, maar ze zijn te jong nu. Toch kan iets onverwachts elke dag gebeuren. Hoe kan ik ervoor zorgen dat gevoelens voor, mijn gedachten over en mijn wensen voor ze dan niet verloren gaan? Met die persoonlijke gedachte begon ik samen met een team aan PassedOn. We brachten PassedOn tot leven en automatiseerden het tot een virtueel platform dat veilig en eenvoudig gebruikt kan worden door een brede doelgroep.”

Hoe werkt het?

“Na het aanmaken van een gratis account kan de gebruiker zijn of haar dierbaren instellen. Drie mensen hiervan moeten worden aangesteld als zijn/haar vertrouwenspersonen. Vervolgens kan de gebruiker beginnen met het creëren van eWills (Emotional Wills) voor ieder van deze dierbaren in de vorm van een tekst, foto of video. Deze herinneringen worden veilig opgeborgen tot de dag dat de gebruiker ze graag vrij wil geven, of tot het moment waarop zijn/haar drie vertrouwenspersonen bevestigen dat er iets met de gebruiker is gebeurd.”

http://www.vimeo.com/53910500

Wat zijn de belangrijkste facts?

“PassedOn is onlangs gelanceerd in acht talen en heeft in de eerste twee maanden 70.000 leden uit de hele wereld aangetrokken. Deze week is de Nederlandse versie toegevoegd en over twee weken wordt de Noorse versie gelanceerd.”

Wie is er bij betrokken?

<span>”Ik, Marc Oparq (geboren als Marco van Aggele), ben oprichter en eigenaar van PassedOn en verscheidene andere ondernemingen in Vietnam, waaronder Fusion Resorts. Marcel Lennartz, een Nederlandse software-expert is mede-eigenaar van de website. Samen met een topteam van grafische ontwerpers hebben we gewerkt aan de realisatie van PassedOn.”</span>

Bron:   PassedOn