Gespot

Qandidate.com: Al je vacatures & sollicitanten in 1 handig overzicht

0

Qandidate.com is een gratis en compleet recruitmentsysteem, ontworpen om het werven van personeel leuker en makkelijker te maken. Wouter Goedhart, mede-oprichter en -eigenaar, vertelt.

Wat is het?

"In Qandidate.com kun je je wervingsproces bijhouden. Het biedt je een compleet overzicht van je openstaande vacatures en de kandidaten die gesolliciteerd hebben. Je kunt door gepersonaliseerde e-mail templates snel kandidaten uitnodigen, afwijzen of doorsturen naar collega's. Ook kun je ze uitnodigen voor je eigen talentpool. Je krijgt daarbij ook landingspagina's in je eigen huisstijl om je vacatures op te tonen en de mogelijkheid om te koppelen met je eigen website. En dat allemaal gratis."

Waarom dit initiatief?

"Negentig procent van de hr-specialisten en recruiters in Nederland maakt gebruik van Outlook en Excel om de werving in bij te houden. Wij willen de recruitmentmarkt verder professionaliseren en bieden ze daarom een gratis tool waarmee ze hun werving naar een hoger plan kunnen tillen."

Hoe werkt het?

"We hebben Qandidate.com samen met hr-specialisten en recruiters ontwikkeld, waardoor we aan de belangrijkste wensen wat betreft functionaliteiten en gebruiksgemak van deze doelgroep voldoen. Bij de eerste keer inloggen wordt je in een tour meegenomen door het systeem. Dit duurt ongeveer 10 minuten en daarna kun je aan de slag met het plaatsen van vacatures en beheren van je sollicitaties. Zo kun je ze online plaatsen op een platform in eigen huisstijl en bij je doelgroep onder de aandacht brengen via verschillende social mediakanalen. Iedereen die uiteindelijk solliciteert op je vacature komt in 1 handig overzicht te staan. Van daaruit kun je eenvoudig sollicitanten benaderen of eventueel doorzetten naar collega's."

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Qandidate.com is net 2 weken gelanceerd en we hebben nu al 500 bedrijven die zich hebben aangemeld. Het gaat echt heel hard! We hebben Qandidate.com gebouwd in het Nederlands en Engels, waardoor we naast Nederlandse inschrijvingen ook aanmeldingen krijgen uit de UK, Amerika, Canada en Australië. Zelfs uit Nigeria en Aruba ontvangen we nu aanmeldingen! We kunnen dit systeem gratis aanbieden door de geïntegreerde media webshop. Bij iedere vacature die je in het systeem plaatst, geven we een suggestie van relevante websites, niche sites en social media waar je je vacature op kunt plaatsen. Met één druk op de knop plaats je de vacature daarmee op deze websites. Dat is ook gelijk het verdienmodel voor ons."

Wie is er bij betrokken?

"We hebben een team van 8 senior developers en ontwikkelen alles in-house. Voor User-Experience design hebben we het bureau Online Department uit Rotterdam ingeschakeld. We blijven doorontwikkelen op het systeem om het maximale aan functionaliteiten en gebruiksgemak aan te kunnen bieden. Het team van developers zullen we dan ook nog verder uit gaan breiden."