Gespot

ReSnap: Social media-foto’s & herinneringen razendsnel in een fotoboek

0

ReSnap belooft dat iedereen binnen één minuut de mooiste herinneringen (geplaatst op zijn social media-accounts) kan herbeleven in een mooi vormgegeven fotoboek! Thomas Beguin, mede-oprichter van ReSnap, vertelt.

Wat is het?

“Social media-gebruikers kunnen bij ReSnap terecht om herinneringen vanuit verschillende social media te vereeuwigen en herbeleven. We doen dit met een online tool, daarmee kan gemakkelijk en snel een mooi vormgegeven fotoboek worden gecreëerd. Waar het maken van een fotoboek normaal uren kan duren, ben je bij ReSnap echt binnen een minuut klaar! ReSnap is de eerste die het mogelijk maakt om content van verschillende social media in een fotoboek te integreren.”

Waarom dit initiatief?

“ReSnap is ontstaan vanuit onze eigen frustratie. Waarom kost het zoveel moeite om een mooi fotoboek te maken? Het maken van een fotoboek is zo omslachtig. Daarnaast staan de leukste gebeurtenissen al op Facebook, inclusief de reacties van je vrienden. Daarom hebben we algoritmes ontwikkeld die automatisch de leukste content van je social media-profiel selecteert en omzet naar een fotoboek. Hierbij is het belangrijk dat de tool snel en gemakkelijk werkt en dat onze fotoboeken er mooi uitzien.”

Hoe werkt het?

“Het systeem werkt heel simpel. Je logt in met je social media-account, vervolgens selecteer je of je het boek voor jezelf of voor een vriend maakt, als laatste kies je een tijdsperiode. Het systeem maakt vervolgens automatisch een boek met de meest populaire foto’s en berichten. Deze content wordt verrijkt met enkele leuke infographics. Je kunt in de preview enkele dingen aanpassen en vervolgens het boek bestellen. De werking wordt ook heel goed uitgelegd in het filmpje.”

https://vimeo.com/121784530

Wat zijn de belangrijkste facts?

“De fotoboekenmarkt is alleen in Nederland al erg groot. Jaarlijks worden er meer dan 3 miljoen fotoboeken verkocht, het is een markt van meer dan 90 miljoen euro. Met onze innovatieve producten gaan we deze markt op z’n kop zetten. Ons businessmodel is simpel; wij verkopen fotoboeken. En dan fotoboeken die mooi zijn en gemakkelijk binnen 1 minuut kunnen worden gemaakt.”

Wie is er bij betrokken?

“ReSnap lanceert samen met PostNL en maakt hierbij gebruik van hun marketingkanalen. De reden voor PostNL om met ons samen te werken, is dat ReSnap goed in de huidige tijdsgeest past, waar persoonlijke en tastbare herinneringen steeds belangrijker worden. Voor ReSnap is het mooi om met zo’n groot en bekend bedrijf te kunnen lanceren.”

Update juni 2014

“De online tool van ReSnap is nu volledig vernieuwd. We zijn nu in staat om zeer veel nieuwe functies te ontwikkelen, zowel aan de business- als de consumerkant. Snelheid en gemak staan nog steeds voorop: met het nieuwe systeem is het mogelijk om elk digitaal moment, vanuit elke big databron, binnen één minuut om te vormen naar een print-on-demand product. Het social media fotoboek is slechts het begin: inprincipe kan nu elk type database aan het systeem worden gekoppeld, van cloud-based diensten zoals Dropbox tot en met ‘custom databases’ van bedrijven, zoals het digitale archief van een krant. Onze algoritmen kunnen alle content uit de databases binnen één minuut analyseren en omvormen tot gepersonaliseerdeproducten, in de toekomst zelfs 3D print-on-demand producten. Dit betekent dat er eindelijk een verdienmodel voor big data is.

Het goede nieuws is dat ieder bedrijf van dit verdienmodel gebruik kan maken. Aan de businesskant bieden we het systeem nu namelijk aan als whitelabeldienst. Ook voor bedrijven willen we het snel en gemakkelijk houden: ons systeem wordt geleverd met volledig responsive HTML 5 editor enheeft een plug-and-play karakter, zodat de ReSnap tool snel en gemakkelijk is te implementeren. Uiteraard kan de huis- of merkstijl volledig worden behouden. De eerste retailers worden nog deze maand aangesloten op ons systeem.”

Update februari 2015

“Een jaar na de lancering van onze bétatool hebben we weer een mooie update. We hebben namelijk onze eerste investeringsronde van $450.000 opgehaald. Dit gebruiken we voor de verdere ontwikkeling van ons wetenschappelijk bewezen zelflerende systeem dat binnen 1 minuut kan voorspellen wat de meest waardevolle foto’s voor een gebruiker zijn.

Afgelopen jaar zijn techreuzen, zoals Google, Facebook en ook het Chinese Baidu, begonnen met ontwikkelen van ‘deep learning’ technieken en dit heeft al geleid tot grote vooruitgang in big data structurering en fotoherkenningssoftware. Met behulp van deze investering kunnen wij nu ook vanaf eigen bodem aan de nieuwste deep learning technieken werken. Met behulp van dit systeem kunnen wij de meest waardevolle foto’s voor een gebruiker voorspellen en vervolgens in 1 minuut een online fotoboek genereren. Deze voorspelling wordt gedaan door een neuraal netwerk, waardoor het systeem zelflerend is. Naast het aannemen van extra ontwikkelaars zijn er voor de ontwikkeling van de deep learning technieken partnerships gesloten met enkele van de meest vooraanstaande universiteiten op dit gebied.

Het was sowieso al een mooi eerste jaar, waarin we ook één van de winnaars van de landelijke New Venture competitie waren en op The Next Web Conference stonden en werden gelabeld als ‘one of the most promising early stage start ups from all over the world’. Deze investering is een groot teken van vertrouwen in zowel onze visie om automatisch fotoboeken in 1 minuut te creëren als in de lange termijn potentie van onze technologie.”