Gespot

Rondreis.nl: Rondreizen vergelijken

0

Rondreis.nl is een uitgebreide vergelijkingssite voor rondreizen. De website biedt een compleet overzicht van tripjes naar alle uithoeken van de wereld. Laurens Taekema van TND media, initiatiefnemer, licht toe wat Rondreis.nl toevoegt aan de online reismarkt.

Wat is het?

“Een rondreis is een georganiseerde reis naar een bepaald land of gebied waarbij de deelnemers gedurende één tot enkele weken rondtrekken. Het maken van zo’n reis is populair onder de Nederlandse toeristen en hierdoor is het aanbod de laatste jaren enorm toegenomen; er zijn inmiddels vele verschillende soorten rondreizen. Denk bijvoorbeeld aan groeps-, individuele-, single-, fly-drives of familierondreizen. Onze vergelijkingssite probeert dit totale aanbod overzichtelijk in beeld te brengen.”

Waarom dit initiatief?

“Inmiddels boekt 60% van de reizigers hun reis online. Met een gigantisch online aanbod als gevolg. Het is hierdoor moeilijk om door de bomen het bos te kunnen zien. Rondreis.nl probeert in deze ‘jungle’ van rondreizen orde te scheppen. Er zijn talloze andere sites die dit ook trachten te doen, maar deze zijn doorgaans niet compleet, niet gespecialiseerd in rondreizen of onhandig in gebruik.

Op onze site staan bijna 2000 rondreizen van zowel de bekende als de minder bekende rondreisorganisaties. Een compleet en actueel aanbod gecombineerd met een gebruiksvriendelijke interface en relevante achtergrondinformatie maken van Rondreis.nl een unieke website.”

Hoe werkt het?

“Met behulp van een intuïtieve navigatie en de eenvoudige zoekmachine kunnen de bezoekers zoeken, filteren en vergelijken. De reizen kunnen per bestemming, soort, duur, prijs of organisatie vergeleken worden. Voor het daadwerkelijk boeken van de rondreis word je doorgestuurd naar de website van de desbetreffende reisorganisatie.

 

De redactie achter Rondreis.nl houdt de website constant up-to-date. Zo worden dagelijks verre reizen en aanbiedingen geselecteerd. De website biedt daarnaast allerlei extra informatie. Per land geeft Rondreis.nl tips, informatie over de bezienswaardigheden en kunnen de bezoekers foto’s en video’s bekijken of reisverhalen lezen en het laatste nieuws over ontwikkelingen in de reiswereld volgen.”

Wat zijn de facts?

“Rondreis.nl is een kleine maand online en het bezoekersaantal neemt langzaam maar zeker toe. De eerste dag met duizend bezoekers hebben we inmiddels gehad. Er staan momenteel 23 organisaties op de website en we werken aan samenwerkingen met nieuwe reisorganisaties. Van zowel van gebruikers als de partners krijgen we enthousiaste reacties.”

Wie is betrokken?

Rondreis.nl is een initiatief van webdesignbedrijf TND media dat wordt gerund door Joni Danino en mij. Zowel het webdesign als de technische ontwikkeling zijn door ons gedaan. Het bedrijf is daarnaast verantwoordelijk voor reisdagboeksite ReisMee.nl. Hierdoor kunnen reisverhalen op Rondreis.nl getoond worden en rondreizen op ReisMee.nl.”