Gespot

Seatme: Snel en eenvoudig restaurants reserveren

0

Met de Seatme app kun je 24 uur per dag gratis bij restaurants in de randstad reserveren. Je ziet direct welke restaurants in de buurt een tafel vrij hebben en je reservering wordt meteen bevestigd. In gesprek met Jeroen van den Brink van Seatme.

Wat is het?

“Seatme is de app waarmee je eenvoudig en snel bij restaurants kunt reserveren. Via de app van Seatme zie je in een oogopslag welke restaurants er bij jou in de buurt tafels vrij hebben. Je kunt daarna via de app zelf een tafel reserveren. Reserveringen worden direct bevestigd. Je hoeft dus nooit meer te bellen naar restaurants.

Waarom dit initiatief?

“De aanleiding is een logisch gevolg van onze website seatme.nl. Veel bezoekers vroegen om een app. Stel je eens voor, je zit in en de trein of in de auto. Dan kun je zelf via de app zien welke restaurants vrij zijn en ook zelf een tafel boeken. Zonder tussenkomst van het restaurant. Seatme is uniek omdat het de enige app is waarbij je zelf ‘online’ een tafel kunt reserveren restaurants. Reserveringen worden dus direct bevestigd. Je hoeft dus nooit meer te wachten op een reactie van de restaurant eigenaar. Aan de andere kant kunnen restaurants aan de achterkant Seatme als reserveringsboek gebruiken. Alle online, telefonische en app reserveringen worden in hetzelfde reserveringsboek geplaatst. Hierdoor is het mogelijk dat Seatme dus direct kan laten zien of er plek is bij een restaurant en kan de bezoeker ook direct zelf een tafel boeken.”

 

Hoe werkt het?

“Open de Seatme app. Selecteer een datum, tijdstip en het aantal personen. Druk op zoek. Seatme geeft in enkele seconden een overzicht van restaurants bij jou in de buurt die nog tafels vrij hebben. Je klikt vervolgens op het restaurant van jouw voorkeur en selecteert daarna een tijdstip. In de laatste stap vul je je gegevens in, en de reservering is direct bevestigd. Als je al een account bij Seatme hebt, kan de laatste stap worden overgeslagen. Seatme werkt in feite hetzelfde als het boeken van een vliegtuigticket of hotelkamer online.”

 

Wat zijn de facts?

“Op onze site kunnen gasten eenvoudig zoeken naar een beschikbare tafel bij restaurants. Vervolgens kan online en gratis een reservering worden gemaakt.  Reserveringen zijn direct bevestigd. Dit is mogelijk omdat de deelnemende restaurants SeatMe gebruiken als digitaal reserveringssysteem voor alle reserveringen, inclusief de reserveringen via de telefoon of eigen website. Hierdoor is de informatie over beschikbaarheid van tafels in het systeem altijd actueel. SeatMe heeft op dit moment ruim 300 deelnemende restaurants.  Elke week komen er nieuwe restaurants bij. Seame hoopt eind 2011 meer dan 1000 restaurants te hebben aangesloten.

Wie is betrokken?

“Namens Seatme zijn Wout van der Wijk en ik, Jeroen van den Brink betrokken. Seatme heeft de app laten ontwikkelen door Relephant BV. Bij Relephant was Carsten Klomp project manager.”