Gespot

Selphee: Mix je selfie met een video!

0

Selphee is een mobiele app en is beschikbaar voor IOS en Android. Met Selphee maak je waanzinnige selfies die je daarna kan mixen met een eigen geschoten video. Om het geheel nog spannender te maken, is het mogelijk om – naast layers en stickers – ook muziek onder je foto of video te zetten. Dennis Albinus, initiatiefnemer van Selphee, vertelt.

Wat is het?

“Social media is volledig overspoeld met foto’s en video’s die veel meer communiceren dan woorden ooit kunnen. Wie kent het niet, het fenomeen Selfie, een foto gemaakt met je mobiele telefoon die je gelijkt plaatst op Instagram, Twitter of Facebook.

Maar waarom alleen een foto? Nu hebben we iets totaal anders. Althans, een beetje dan. De technologie zelf is niet nieuw, maar wij hebben die in een nieuw en interessante vorm gegoten. In een wereld waarin beelden krachtiger zijn dan woorden is er namelijk een nieuwe dienst geboren: Selphee. Een app waarmee je op dynamische wijze foto en video tot één geheel kan smelten en de ontvanger kan verrassen zoals je dat met geen enkel andere fotodeel-app kan.”

Waarom dit initiatief?

“Selfie is een trend die nooit meer weg gaat. Camera’s worden steeds beter op mobiele telefoons. Leveranciers zoals Apple, Samsung en Sony zijn constant bezig met het optimaliseren van de camera voor de ultieme selfie. Waarom dan niet de selfie dynamisch maken en er een video aan toevoegen?”

Hoe werkt het?

“Eerst maak je een foto die je kan vergroten of verkleinen, of je kiest een foto die je eerder hebt gemaakt, vanaf je camera roll. Daarna kan je je foto pimpen met layers of text stickers. Om het nog persoonlijker te maken, kan je muziek toevoegen van iTunes of gewoon vanuit je eigen library. Stel vervolgens het aantal seconden in dat je foto zichtbaar moet zijn.

Vervolgens is het tijd voor de video. Die maak je door ‘Record’ ingedrukt te houden. Heb je eerder al een gave video gemaakt, dan selecteer je deze vanuit je camera roll. Ook onder de video kan je muziek selecteren vanuit iTunes of je library.

Klik op continue, sit back, en ja: daar is je Selphee! vanuit de app kun je de Selphee delen via Instagram, Facebook, Twitter, Whatsapp of via SMS.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Selphee heeft inmiddels meer dan 20.000 gebruikers, waarvan het grootste gedeelte dagelijks een kekke Selphee maakt. Alleen al afgelopen maand zijn er meer dan 30.000 sessies geweest!”

Wie is er bij betrokken?

“Selphee werkt met een team van sterke developers. Daarnaast hebben we inmiddels wereldwijde ambassadeurs zoals Pdiddy, Tony deNiro, Curtis Lepore en Colin Ford.”

Bron:   Selphee  -  Download