Gespot

SEO Effect: Optimaliseert je website

0

Wil je meer bezoekers naar je site? De SEO effect software tools helpen bij iedere internet campagne. In gesprek met Keesjan Deelstra over de SEO Effect software tools.

Wat kun je ermee?

“Met de SEO Effect software tools kunnen gebruikers de zoekmachine optimalisatie van een site stapsgewijs verbeteren. Hiermee kun je meer bezoekers naar jouw site leiden. Het gaat hierbij om de organische niet betaalde zoekresultaten. SEO Effect koppelt bijvoorbeeld software al tijdens het zoekwoorden onderzoek vanuit de eigen Google Analytics. Hierdoor kun je je als gebruiker direct concentreren op zoekwoorden die al bewezen hebben rendement op te leveren.

Daarnaast kun je makkelijk een SEO business case maken omdat je precies kunt zien wat je maximale groei is per zoekwoord. De meer beginnende SEO-er wordt door de tool geholpen de juiste beslissingen te nemen en ‘het SEO spel’ te leren. Omdat meerdere gebruikers een campaign kunnen bewerken en taken verdelen is SEO Effect handig voor samenwerking tussen SEO’er, webbureau en klant. Overigens, gaan we in het Engels van start maar werkt de toolset voor websites in ieder land en elk taalgebied. In deze nieuwe release staan de basis en twee van de vijf onderdelen live; keyword research, het monitoren op zoekwoord niveau, link building en takenmanagement.”

Waarom dit initiatief?

“Als SEO Consultant had ik altijd veel werk om alle databronnen te combineren. Het ligt dan voor de hand te automatiseren.  De tool bespaart mij en onze gebruikers  al heel veel tijd. Toen we via Joost de Valk en Avinash Kaushik ergens begin 2009 toegang kregen tot de private beta van Google Analytics API konden we onze plannen verwezenlijken. We wilden voor onze gebruikers een applicatie ontwerpen waarin je kunt samenwerken, leren en aangezet wordt tot actie.

Het is vaak makkelijker te roepen wat er verbeterd moet worden aan een site dan het ook daadwerkelijk te doen. Het takenmanagement helpt te handelen. Denk aan een soort workflow van SEO expert tot aan de copywriter of corporate blogger. Maar juist ook kleine webbureaus of MKB-ers met een beperkte SEO kennis kunnen van deze aanpak profiteren. Kies je niveau waarmee je wil starten en experimenteer en ‘speel’ jezelf naar een hoger niveau. Dat lukt omdat we van elke tool een basic en een expert variant hebben gebouwd waarvan de resultaten steeds weer bij elkaar komen. De tool is, denk ik, ook uniek in dit groei-met-je gebruikers-mee model.”

Hoe werkt het?

“Eerst maak je een campagne die je koppelt aan je Google Analytics gegevens van je website. Dan kun je meerdere zoekwoord researchlijsten aanmaken, die data gebruiken van de Google Adwords API, webmastertools en Google Analytics. Deze researchlijsten helpen je de juiste woorden in je ‘campaign keyword list’ te zetten. De prestatie van deze zoekwoorden kun je onder het tabblad ‘trends’ bekijken. Daar vind je de gemiddeld gewogen ‘traffic share’ gesegmenteerd naar branded en non-branded keywords.

 

Deze segmentering is belangrijk omdat beide groepen een geheel eigen dynamiek kennen. In elke campagne kun je internationaal zoekwoord onderzoek doen. Dat is gelijk ons grote voordeel ten opzichte van veel Amerikaanse SEO tools die vaak niet over de grenzen denken. Daarin hebben wij Europeanen altijd een denkvoorsprong zonder dat we dit zelf beseffen.”

Wat zijn de facts?

“Dit is onze eerste beta release waar we meer dan anderhalf jaar aan werkten. We zijn net een dikke maand live, maar de reacties zijn erg positief. Al meer dan vijfhonderd mensen van over de hele wereld maakten de afgelopen zomermaand een gratis proefaccount aan. We hebben nu twee doelen; leren van de feedback van gebruikers om de applicatie beter te maken en betalende gebruikers helpen ons het project financieel volwassen te maken.”

Wie is betrokken?

SEO Effect is een initiatief van Internet Effect zoekmachine marketing en Screenborn online marketing waarin ik beide een rol speel. Mijn collega Gerard Klein is verantwoordelijk voor usability en gebruikersonderzoek. Hans Strijbos tekende voor design en ontwerp van de applicatie. De software is gebouwd op Symfony, Zend, en Sencha ExtJS waardoor de applicatie ook op iPad voorbereid is.”

Omdat SEO Effect graag wil weten wat de Frankwatching lezers van de tool vinden, hebben we een actie afgesproken. Registreer je met een Free Account en plaats commentaren en feature requests hieronder in de reacties. Onder degenen die een reactie plaatsen, verloten we 10 medium accounts ter waarde van $325,

Hoe doe je mee?

  1. Maak een account aan via https://memberzone.seoeffect.com/register
  2. Maak je eerste free campaign aan en doe je eerste zoekwoorden onderzoek, kijk ook bij trends hoe je het doet!
  3. Meld in de reactie onder dit artikel dat je je geregistreerd hebt bij SEO Effect en geef je feedback. Doe dit niet anoniem anders kunnen we je niet benaderen als je gewonnen hebt.
  4. SEO Effect trekt uit alle inzenders op vrijdag 3 september 2010 12.00 de ‘winnende inzenders’ (later meedoen kan niet meer).
  5. We melden de winnaars in een reactie bij dit artikel en SEO Effect benadert deze winnaars.