Gespot

Share it!-app: Help het goede doel met berichten op social media

0

Via social media delen we vaak onze geluksmomenten. Leuk voor onze vrienden natuurlijk, maar zou het niet mooi zijn als dit echt een meerwaarde zou hebben?Met de Share it!-app maak je je bericht op social media een maaltijd waard voor een kind in een ontwikkelingsland. Ferry Gerritsen, initiatiefnemer van Share it!, vertelt.

Wat is het?

“Dankzij de gratis Share it!-app levert ieder bericht dat jij plaatst een maaltijd op voor een kind in een ontwikkelingsland. Het is een app waarmee je als bedrijf je klanten kunt stimuleren om berichten over jou te plaatsen op Facebook en Twitter. In ruil voor dat bericht, stel je als ondernemer, via ons & UNICEF, een maaltijd beschikbaar voor een kind in een ontwikkelingsland.”

 

Waarom dit initiatief?

“We werken vanuit een enorme intrinsieke motivatie. We namen contact op met UNICEF omdat we graag een programma wilden ondersteunen waar UNICEF het lastigst funding voor kon vinden. Als kind konden wij al wakker liggen na het zien van beelden van kinderen in ontwikkelingslanden die honger hadden. Ook op latere leeftijd hebben wij regelmatig geprobeerd na te denken over oplossingen. Helaas bleken alle ideeën heel lastig te realiseren en waren het altijd druppels op een gloeiende plaat. Met Share It! hebben we nu met elkaar de mogelijkheid om wekelijks veel kinderen te helpen.”

Hoe werkt het?

“Het werkt eigenlijk heel simpel. Jij doet iets leuks of bent tevreden over een deelnemende winkel of onderneming. Via de Share it!-app plaats je hiervan een bericht op jouw persoonlijke Facebook- of twitterpagina. Berichten die je plaatst kunnen bijvoorbeeld gaan over hoe jij hun product gebruikt in jouw dagelijks leven of wat je ervan vindt. Bij ieder bericht kun je een foto plaatsen, en de app vermeldt automatisch het bedrijf.

Met ieder geplaatst bericht zorgen wij dat een kind in een ontwikkelingsland een levensreddende maaltijd krijgt. Want in ruil voor dit bericht doneert de ondernemer 25 cent. Van iedere 25 cent die binnenkomt gaat 20 cent naar UNICEF, waarmee zij weer kinderen in ontwikkelingslanden voorzien van een maaltijd. De ondernemer krijgt een stukje reclame en steunt daarmee ook nog het goede doel. Samen helpen we kinderen in ontwikkelingslanden te overleven!

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Inmiddels zijn ruim 230 bedrijven uit het hele land aangesloten bij de app. Samen met hen en UNICEF maken we nu al ruim 150.000 maaltijden mogelijk voor kinderen in ontwikkelingslanden. Wij willen natuurlijk graag doorgroeien naar miljoenen maaltijden. Hiervoor zijn we op zoek naar meer bedrijven die willen deelnemen, maar ook gebruikers die berichten willen plaatsen. Hoe groter de groep gebruikers wordt, hoe interessanter het ook wordt voor bedrijven om mee te doen.”

Wie is er bij betrokken?

“Gert Breman en ik, Ferry Gerritsen, zijn de initiatiefnemers. Daarnaast is natuurlijk ook UNICEF betrokken.”