Gespot

Shearn: Deel je belevenissen & verdien korting

0

Bedrijven hebben vaak moeite met het vinden van hun doelgroep. Dat terwijl consumenten best hun ervaringen met deze bedrijven met elkaar willen delen, als daar iets tegenover staat. Shearn laat consumenten sparen voor goodies en kortingen. Robbert Peeters, verantwoordelijk voor de sales, pr en marketing en medeoprichter van Shearn, vertelt.

Wat is het?

"Met Shearn sparen gebruikers credits bij bijvoorbeeld uitgaansgelegenheden, winkels en kapsalons door hun belevenis te delen. Die credits kunnen zij inwisselen voor goodies, kortingen of producten. In het woord Shearn zitten twee woorden verwerkt, namelijk Share en Earn, wat direct ons motto vertegenwoordigt: 'Share, earn and get free stuff'. In ons beeldmerk komt de kleur oranje duidelijk naar voren. Oranje roept vrijheid en onafhankelijkheid op en staat ook voor de activiteit en energie die wij willen oproepen bij onze gebruikers. Tevens komt in ons logo de tekstballon duidelijk naar voren, wat staat voor het medium. Het sterretje is het spaarsymbool binnen Shearn."

Waarom dit initiatief?

"We ergerden ons aan de talloze reclames die hun doelgroepen niet weten te bereiken. Iedereen kent de offline advertenties van verschillende bedrijven op verkeerde omroepen of radiostations. Maar ook online merkten we op dat er vaak bericht wordt over een product of dienst waarvan wij niet de directe eindgebruikers zijn. Wij zijn er dan ook sterk van overtuigd dat mond-tot-mondreclame één van de oudste, maar nog steeds de meest doeltreffende reclame ter wereld is. Wij bieden die mogelijkheid met Shearn digitaal aan. Het concept is flexibel genoeg om op bijna elke branche toegepast te kunnen worden."

Hoe werkt het?

"De gebruiker wordt beloond voor het delen van ervaringen. Bij het plaatsen van een bericht verdien je een credit en wanneer je ervoor kiest om een foto te plaatsen krijg je er twee. Afhankelijk van de locatie wordt door middel van een geo-tag vermeld waar je op dat moment bent. Ook wordt de Facebookpagina van het bedrijf aan je post gekoppeld. De door jou verdiende credits kun je vervolgens verzilveren tegen wederdiensten die het bedrijf waar jij hebt geshearnd bepaald heeft. Ondernemers krijgen via het Shearn Dashbord toegang tot hun statistieken, die in grafieken worden weergegeven. Op deze manier kunnen ondernemers hun marketingmix beter afstemmen op hun eindgebruiker."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Onze doelgroep is tussen de 18 en 34 jaar oud en sinds de launch hebben we al meer dan 3000 mensen viraal bereikt. Daarnaast wordt er tot nu toe het meest geshearned in het weekend. Momenteel ligt er een update klaar waarmee we notificaties kunnen sturen naar de gebruikers. Ook zijn we druk bezig met het realiseren van het dashboard voor deelnemende bedrijven. Via dit dashboard kunnen de bedrijven het gebruik van Shearn bij hun zaak monitoren, maar ook hun bedrijfsprofiel of de wederdiensten aanpassen.

We zijn daarnaast druk bezig met het opschalen van locaties, waarvoor we een strak tijdschema hebben ontwikkeld. Ons credo is 'Eenheid door individualisme'. Daarom doen we tot nu toe alles zelf. Op enkele drukkosten na hebben we weinig uit hoeven geven. De downloadgrens zijn we onlangs gepasseerd en er komen dagelijks nieuwe gebruikers bij. We laten ons niet uit over omzetverwachtingen of –doelen."

Wie is er bij betrokken?

"Leandro Obrie, afgestudeerde Interactive Media & Business IT, is directeur en medeoprichter van Shearn. Daarnaast is Robbert Peeters betrokken, hij is verantwoordelijk voor sales & pr en ook medeoprichter. Ten slotte zijn Bart Jansen en Jeffrey Krist developers en medeoprichters van het initiatief."

Bron:   Shearn  - Download