Gespot

Shopreme app: Shoppen voor aanbiedingen

0

Met deze app voor je iPhone vind je elke dag de beste aanbiedingen van verschillende webshops. Heb je iets leuks gezien? Dan kun je veilig mobiel betalen. In gesprek met Melvin Mughal over de Shopreme app.

Wat is het?

Shopreme is een applicatie voor de iPhone en Android (en binnenkort ook voor iPad) waar je elke dag nieuwe leuke aanbiedingen kan vinden in de meest uiteenlopende categorieën van ervaren webwinkels. Je kan de aanbieding bekijken, direct bestellen en mobiel veilig betalen. Shopreme handelt vervolgens de bestelling af met de betreffende webwinkel en houdt jou als koper op de hoogte tot aan aflevering van het pakket.”

Waarom dit initiatief?

“We staan nu wel aan de vooravond van het succes van mobiel shoppen. Het grootste struikelblok is het daadwerkelijk betalen en deels aanverwante technologie. Ikzelf heb begin vorig jaar een internship gelopen bij PayPal en daar was ik al direct geboeid door mobiel betalen. Ik heb daar veel meegekregen over hoe je online geld moet schuiven, wat daar zoal bij komt kijken en vooral in de e-commerce. Over mobiel betalen wordt veel gepraat, maar als pragmatisch persoon was ik de PowerPoint presentaties van allerlei wel zat. Ik liep al een tijdje met de gedachten hoe ikzelf mobiel betalen : seamless op het device, snel afrekenen door minimale input en geen zorgen voor zowel de verkoper als koper. Na enige tijd kwam het moment dat ik het hele plaatje voor me zag en de techniek klaar was. Toen wist ik het zeker: tijd voor Shopreme.”

Hoe werkt het?

“De Shopreme applicatie is simpel: je opent de app, je kan makkelijk door de aanbiedingen heen, selecteert waar je leuk lijkt, bekijkt foto(s), details over het product en de verkoper. Als alles naar wens is druk je op ‘direct bestellen’. Je krijgt een samenvatting met nog even helder hoe het afrekenen verloopt. Je krijgt vervolgens een afrekenscherm van PayPal. Inloggen, druk op ‘Betalen’ en klaar. Je krijgt van ons een e-mail met bevestiging van bestelling met contactgegevens van de webwinkel (mocht je vragen hebben of service willen) en een betaalbevestiging van PayPal, als bewijs dat het bedrag voor de bestelling direct naar de webwinkel is gegaan. Deze ontvangt via ons dashboard gelijk de bestelling en handelt het verder af.”

 

Wat zijn de facts?

“De applicatie is gratis en voor nu enkel in Nederland beschikbaar. De applicatie is nu een paar weken verkrijgbaar en qua gebruikers zitten we op een paar duizend. Nog leuker is amper 24 uur na lancering de eerste webwinkel zijn aanbieding compleet uitverkocht zag. Om iets na elf uur op kerstavond om precies te zien. Het levert ook ontzettend leuke reacties van tevreden kopers op, zoals deze. Het meeste is ons goed afgegaan, behalve een klein foutje in de iPhone app waardoor bij een specifiek aantal gebruikers de app crashte. Dat is inmiddels verholpen met een update. Businessmodel: webwinkelier betaalt op later termijn per sale een fee. Momenteel is dat 1 eurocent, wat niet de daadwerkelijke fee is, maar nodig om de gegevens te mogen verwerken. Het uiteindelijke prijsmodel werken we nog aan.”

Wie is betrokken?

“Ik (Melvin Mughal) heb Shopreme samen met Jelle Prins en Wouter Vegter opgezet. Er doen verschillende kleine, middelgrote en grote webwinkels (zoals Central Point, Spreadshirt) aan mee en we breiden vanaf nu uit met steeds meer webwinkels. Webwinkels kunnen trouwens zelf aanmelden, mochten ze geschikt zijn voor ons platform.”