Gespot

Site gespot: Clubbyclub.com

0

A safe place for real friends

Wat doet Clubbyclub.com?
Clubbyclub is een besloten website voor bestaande vriendengroepen. Het is dus een plek op het internet voor je eigen vrienden en je hoeft je geen zorgen te maken dat de hele wereld mee kan kijken wat er zoal wordt geplaatst. De site is dus eigenlijk een virtueel kroegje online voor je vrienden, dus bijvoorbeeld de nieuwe foto van je scharrel, een grappig linkje naar een site, die net iets te gênante vakantiefoto’s. Dit zijn wel leuke dingen om te delen met je echte vrienden en daar onderling met elkaar op te reageren.”

Waarom Clubbyclub.com?
“De laatste tijd zie je steeds vaker dat bedrijven sociale netwerken bekijken voordat ze iemand uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Een sociale netwerk site wordt op deze manier meer een plek om je te etaleren – deze sites zijn overigens heel leuk, ik heb zelf ook verschillende accounts en kom zo in contact met oude bekenden.

Aan de andere kant heb ik tijdens mijn studententijd veel leuke mensen ontmoet waaronder mijn jaarclub en studentenhuis. Deze jongens zie ik niet meer elke dag en een aantal werken in het buitenland. Met deze site blijven we mooi op de hoogte van elkaars ontwikkelingen en dingen die we mee maken. We kunnen het delen zonder ons zorgen te maken dat nepvrienden/pottenkijkers meegluren. Daarnaast vonden we het vervelend om onderling afspraken te maken met onze vriendengroep: bij het eerste voorstel ontvang je 20 all replies in je mailbox.

Uiteraard kun je op sociale netwerksites je profiel afsluiten voor derden en uitsluitend beschikbaar stellen voor al je “vrienden”. Maar daar zitten ook vaak sociaal wenselijke vrienden bij waarmee je niet alles mee wilt delen. Op Clubbyclub zijn de vriendengroepen dan ook nooit zo groot, maar de contacten onderling zijn over het algemeen wel sterker.”

Hoe werkt Clubbyclub.com?
“Als gebruiker van Clubbyclub kun je een account aanmaken en je vrienden uitnodigen. Als je een club aanmaakt ben je tevens de beheerder (clubmaster) van de betreffende groep. Alléén de beheerder van de groep kan dus vrienden uitnodigen. Als je bent geregistreerd kun je foto’s uploaden, berichten plaatsen, afspraken maken, linkjes delen en video’s plaatsen. Je kunt overal op de geplaatste actie een reactie geven. De beheerder heeft overigens dezelfde functionaliteiten als een member met het enige verschil dat hij de mensen uitnodigt en hij de kleurstijl kan aanpassen. Je kunt overigens meerdere clubs hebben en deze staan dan uiteraard helemaal los van elkaar.”

Wat zijn de facts van Clubbyclub.com?
Clubbyclub is nu twee maanden online en er hebben zich in Nederland 780 vriendengroepen aangemeld. De site is beschikbaar in 4 talen. Momenteel tonen we nog geen advertenties maar op de lange termijn willen we advertenties plaatsen gericht op de doelgroep. De dienst zal voor de gebruiker gratis blijven. We zijn ons bewust dat Hyves en Facebook in Nederland hele grote spelers zijn en het is onbegonnen werk om daar de concurrentie mee aan te gaan, maar het concept van Clubbyclub moet dan ook niet worden vergeleken met dit soort sociale netwerksites. Clubbyclub is meer een eigen besloten website met je eigen vriendengroep en is niet bedoeld om nieuwe mensen te ontmoeten of contacten van vroeger op te zoeken. Daar zijn bovengenoemde websites namelijk ideaal voor.

Wie maakt Clubbyclub.com?
“We zijn een tweeling van 28 jaar en hebben een klein bedrijf gevestigd in de binnenstad van Utrecht. We werken met twee vaste programmeurs die bij ons in dienst zijn en de techniek wordt dus in eigen beheer gebouwd. Naast Clubbyclub hebben we ook een andere site namelijk Musicfan.fm en zo hebben we enige ervaring in het ontwikkelen en exploiteren van een website. Om van Clubbyclub een succesvolle site te maken is er nog een lange weg te gaan en dan met name de promotie daarvan, maar vooralsnog zijn we niet ontevreden en halen er veel plezier uit.”

Frankwatching in gesprek met Teun en Willem Bontrup van Clubbyclub.com

“Je site gespot? Of heb je een ander goed voorbeeld? Great! Waarom geef je je niet gelijk op voor de Webby Awards? Deadline voor inzending is 19 december. Meer informatie over de Webby Awards is te vinden op I love the Webbys.”