Gespot

Site gespot: goSupermodel.nl

0

Where girls rule!

Wat doet goSupermodel.nl?
goSupermodel is een echte girls only community game. Onze nieuwe payoff is met het nieuwe design ook “where girls rule” geworden. Gebruikers spelen op de site met hun avatar en ontmoeten er (nieuwe) vriendinnen. Alle multiplayer en singleplayer games op de site en alle commerciële acties (competities, speurtochten, etc) voor adverteerders zijn afgestemd op het thema en verhaal van de game. Hierdoor is alles relevant voor de bezoeksters en de totale spel ervaring op de site.

Kernelementen zijn:

 • games: backstage rush, fotoshoot game, dancer game, garderobe spel, competities
 • community: forum, profiel pagina, Clubs, chat
 • creatief: ontwerp applicatie voor ontwerpen van eigen kleding etc, eigen gemaakte zelftests

Maar je kunt ook beroemdheden ontmoeten, acties opzetten voor goede doelen en je inzetten voor zaken die je bezig houden.”

Waarom goSupermodel.nl?
“Kort na de oprichting van mijn bedrijf in november 2006 ben ik met het Deense watAgame in contact gekomen. Ze waren toen nog redelijk klein en hadden de ambitie om wereldwijd uit te rollen. Toen waren we met 8 man en inmiddels werken er ruim 45 mensen in Denemarken op het hoofdkantoor. watAgame had een zeer succesvolle website op de Scandinavische markt, goSupermodel. De website is een ‘girls only community game’ en die ontbrak er nog op de Nederlandse markt. Dus ben ik direct met ze in onderhandeling gegaan voor een licentie voor de Benelux. In februari 2007 lanceerde ik goSupermodel, vanaf het begin en nog steeds – ook in Nederland – een succes. Nu zijn we bijna 2 jaar verder en is goSupermodel in Nederland met 200-250.000 unieke bezoekers per maand volgens mij de grootste meiden community, 10-16jr, in Nederland.”

http://www.youtube.com/watch?v=AEACQsjtZS0
De meiden kwamen in opstand tegen het gebruik van het woord kanker, het jeugdjournaal belde de rapper van de opposites op en vroeg om zijn reactie .

Hoe werkt goSupermodel.nl?
goSupermodel werkt heel simpel:

 • je maakt een model aan. Een avatar dat je kunt kleden zoals jij wilt zijn of zoals jij bent
 • je maakt kennis met anderen via de multiplayer games. Of, omdat je nieuw bent in de community, je wordt door een ‘minimod’ aan de hand genomen en krijgt alles uitgelegd = tutor systeem voor sociale cohesie van nieuwe users.
 • je wint goMoney (credits) door spellen te spelen en gaat vervolgens shoppen voor nieuwe kleding, een nieuw kapsel of maakt foto’s bij de fotograaf voor je portfolio. Geen tijd of zin om te spelen, dan kun je ook credits kopen.
 • je wint punten in de games en groeit zo in status van beginner, catalogusmodel, commercieel model, topmodel tot supermodel. (RPG – status)
 • je speelt competities en wint prijzen aangeboden door adverteerders
 • je wordt regelmatig uitgedaagd in ARG’s en komt er dan dus pas na een paar dagen achter dat je met een vooropgezet spel bezig was. ‘spannend’

Er is een bestedingslimiet van 5 euro per week en als je speelt voor credits kun je dezelfde spelbeleving hebben als het maximale bestedingslimiet.

Daarnaast is er een druk bezocht forum en kun je zelf avatar kleding ontwerpen. Kun je dit echt goed dan maak je kans om Junior designer te worden. Jouw ontwerpen worden dan gebruikt als ontwerpen voor ALLE users over de hele wereld ruim 2,5mln spelers met jouw kleding aan. De droom van iedere fashion designer.”

Wat zijn de facts van goSupermodel.nl?
” Het businessmodel van goSupermodel is :

Advertentie inkomsten verkoop bereik

 • Geïntegreerde advertenties binnen de community, branded competities, game mails, enzvoorts
 • Branded shops (rabobank, Vingino kleding)
 • Verkoop display advertising à inventaris ruim 54mln pagina impressies per maand.

Ontwikkelen van advertentie campagnes

 • ARG’s
 • Merkintegraties
 • Extensies naar Youtube + Hyves
 • geïntegreerde community advertising

Micropayments

 • Credit verkoop via, Minitix, Ideal, IVR, SMS, Wallie

Na de lancering hadden we een enorme groei van meer 100% per maand. Nu zitten we op 200-250.000 unieke bezoekers per maand in Nederland en 1,3 miljoen UV’s per maand wereldwijd. Inmiddels is de site volwassen aan het worden, de traffic gedraagt zich naar het seizoen. Sinds begin deze maand heeft de website een compleet nieuw ontwerp gekregen dat zeer positief is ontvangen door de doelgroep. Met dit nieuwe ontwerp verwachten we een toename in traffic en gebruikers bovenop de verwachte groei van ruim 25%. De groeicurve van de Deense goSupermodel website beloofd nog veel goeds voor goSupermodel Nederland. Eenmaal een bereik in de markt van +30% en de groei gaat nog een keer sterk omhoog. De zogenaamde ‘you have to be on that site’ factor. Dit wordt de nieuwe uitdaging voor 2009.”

Wie maakt goSupermodel.nl?
“De ontwikkeling van de website is in handen van het Deense watAgame uit Kopenhagen. Na een grote financiële investering vorig jaar is de organisatie achter goSupermodel in een rap tempo gegroeid van 8 naar 45+ medewerkers. Daarbij is er ruimte gecreëerd voor een constante doorontwikkeling van de website. De nieuwe release is hier onderdeel van. Verder staat een verdere wereldwijde uitrol van de community op de planning.”

Frankwatching in gesprek met Joost Bazelmans van goSupermodel.nl

“Je site gespot? Of heb je een ander goed voorbeeld? Great! Waarom geef je je niet gelijk op voor de Webby Awards? Deadline voor inzending is 19 december. Meer informatie over de Webby Awards is te vinden op I love the Webbys.”