Gespot

Site gespot: NationaleVacaturebank

0

Vraag en aanbod van vacatures bij elkaar

Wat doet Nationale Vacaturebank?
NationaleVacturebank.nl biedt een marktplaats op internet waar vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar worden gebracht. Werkgevers gebruiken NationaleVacaturebank.nl om snel geschikte kandidaten te vinden voor hun vacatures. Kandidaten gebruiken de site om hun droombaan te vinden. De site is onlangs naar aanleiding van een uitgebreid usability-onderzoek door Netmarketing geheel gerestyled. Naast een volledige metamorfose is ook de gebruiksvriendelijkheid van de site verder verbeterd. Zo is er bijvoorbeeld veel gebeurd aan de informatievoorziening en de navigatie van de site.”

Waarom de Nationale Vacaturebank?
NationaleVacaturebank.nl heeft al jaren het grootste aanbod aan vacatures in alle opleidingsniveaus, regio’s en branches in Nederland. Dit betekent dat in vergelijking met andere sites, die zich vaak toeleggen op een specifieke doelgroep, iedereen bij NationaleVacaturebank.nl terecht kan voor het vinden van een baan.”

Hoe werkt de Nationale Vacaturebank?
“Kandidaten kunnen makkelijk en geheel gratis tussen de ruim 50.000 vacatures op NationaleVacaturebank.nl op zoek gaan naar hun ideale baan. Daarnaast kunnen ze ook hun CV plaatsen in de CV-database van NationaleVacaturebank.nl. Elke dag gaan er namelijk weer duizenden werkgevers in deze CV-database op zoek naar de voor hun interessante kandidaten. Via de site kunnen werkgevers deze kandidaten meteen mailen met de vraag om te solliciteren op hun vacature. Werkgevers kunnen hun vacature binnen 5 minuten op de site plaatsen, tegen een tarief dat vele malen lager ligt dan vacatures in printmedia. Daarnaast blijft een vacature op NationaleVacaturebank.nl 60 dagen zichtbaar voor de kandidaten.”

Wat zijn de facts van de Nationale Vacaturebank?
“Maandelijks wordt NationaleVacaturebank.nl 1,8 miljoen keer bezocht. De site is in 2004 overgenomen door uitgeversconcern VNU Media. Om haar positie in de markt verder te versterken nam NationaleVacaturebank.nl onlangs zelf de vacaturesite Vacaturebank.nl over. Ook door intensieve reclamecampagnes op televisie en radio (Redding is nabij) is de naamsbekendheid van NationaleVacaturebank.nl de afgelopen jaren enorm gestegen.”

Wie maakt de Nationale Vacaturebank?
“De totaal gerestylde site is ontworpen door webdsignbureau 72 dpi en is geïmplementeerd door TTY Internet Solutions.”

Frankwatching in gesprek met Sari Schoo van Nationale Vacaturebank.nl