Gespot

Site gespot: Reismanagers.nl

0

Brancheblog voor (toekomstige) Reismanagers

Wat doet Reismanagers.nl?
Reismanagers biedt artikelen over (online) marketing, trends en ontwikkelingen in de reisbranche. De site richt zich op managers die werkzaam zijn in de deze branche en studenten toerisme. Het weblog is actief sinds juli 2007 en bevat naast een ruim aanbod artikelen een overzicht van  branchegerelateerde links, evenementen en actuele vacatures.”

Waarom Reismanagers.nl?
“Ik schreef columns voor de Reisrevue en blogde al enige tijd voor Marketingfacts, dus ik dacht: waarom geen eigen blog? Als marketeer was ik ook benieuwd hoe het opzetten van een eigen blog in zijn werk ging. En ik kan het iedereen – die een passie heeft voor wat dan ook –  aanraden om te gaan bloggen.”

 

Hoe werkt Reismanagers.nl?
Reismanagers geeft een actueel overzicht van komende evenementen, signaleert trends en brengt ze in kaart, en spot travel startups. Waar het vakblad Reisrevue zich voornamelijk richt op reisadviseurs, wil ik me onderscheiden door me te focussen op trends en ontwikkelingen in de (online) reisbranche. En laat ik dat nou zelf ook het leukste vinden.”

Wat zijn de facts van Reismanagers.nl?
“In een goede week trekt Reismanagers zo’n 3.000 bezoekers. Maar dit is wel afhankelijk van het aantal artikelen. Ik weet dat een goed geschreven artikel garant staat voor meer bezoekers. Maar het aantal bezoekers is niet waar ik het voor doe. Het gaat me vooral om de lol. Ik heb een passie voor online marketing en kennis over de reisbranche. Ik vind het gewoon leuk om via een blog mijn kennis te delen. Het boeiende is dat ik op deze manier met mensen in contact kom die ik anders nooit ontmoet zou hebben.

Het leukste succes tot nu toe was dat Marieke Verdonk, hoofdredacteur van Twinkle Magazine,  mijn artikel over trends en ontwikkelingen van de Top 10 Touroperators in Nederland in het blad wilde plaatsen.”

Wie maakt Reismanagers.nl?
Reismanagers is een initiatief van mijzelf. Ik ben zelfstandig online marketing trainer en adviseur (Sinds1998.nl) en heb daarvoor aan de wieg gestaan van de website van D-reizen.nl.”

Frankwatching in gesprek met Martin Kranenburg van Reismanagers.nl.