Gespot

Site gespot: Zaplive.tv

0

Je eigen web tv-station

Wat doet Zaplive.tv?
“Op Zaplive kan iedereen met een camera, webcam of een mobiele telefoon een eigen tv-station op het web hebben. Wij denken namelijk dat iedereen echt interessante programma’s kan produceren en dus niet alleen kookprogramma’s of zoetsappige talkshows. We hebben een web-based tool ontwikkeld voor een persoonlijk web tv-station. We bieden de gebruikers ook Handy Broadcasting. Hiermee kunnen ze gemakkelijk uitzenden via hun mobiele telefoon. Zaplive heeft een aantal speciale kanalen zoals Live-Safari’s uit Zuid-Afrika, alle wedstrijden van de eerste divisie basketbal (DBBL), dj en bands en nog veel meer.”

Waarom Zaplive.tv?
Zaplive maakt het mogelijk om gemakkelijk web-tv te produceren. De belangrijkste functionaliteit is de gemakkelijke user-interface, zodat ook mensen zonder technische achtergrond hun eigen tv-station kunnen beginnen. Zaplive biedt meer dan five minutes of fame. Het biedt zendtijd voor programma’s met een speciale doelgroep. Of het nou congressen, speeches, feesten, concerten of sportevenementen zijn. Gebruikers kunnen via de chat met elkaar discussiëren en kunnen ook beoordelen en reacties plaatsen. Het is ook simpel om je webkanaal op je eigen website te embedden of op sociale communities.”

Hoe werkt Zaplive.tv?
“Er zijn maar 3 stappen nodig om met Zaplive in de lucht te komen:

  1. Schrijf je gratis in
  2. Sluit je camera of webcam aan op je computer (aangesloten op internet)
  3. Zaplive herkent direct de camera of webcame en je bent on air

Voor de beste kwaliteit uitzendingen, kunnen gebruikers Zaplive.tv Publisher als browser-plugin installeren. Om uit te zenden via de mobiele telefoon moet je een account hebben en de zaplive.tv Mobile-Broadcaster installeren. Je kunt voor een uitgebreide uitleg ook onze tour maken.”

Wat zijn de facts van Zaplive.tv?
“The Live Safari heeft meer dan 180.000 views sinds ze live zijn. De opening van het basketbalseizoen had afgelopen weekend meer dan 10.000 bezoekers. Daarnaast zijn er kleinere formats en uitzendingen die meer dan 100 viewers hebben.

Wie maakt Zaplive.tv?
“In het Zaplive team zitten vijf mensen en daarnaast zijn er externe java- en flash-ontwikkelaars en designers.”

Frankwatching in gesprek met Christian Steiger van Zaplive.tv