Gespot

Site gespot: ZeelandNet

0

Zeeuwse User Generated Content

Wat doet de site?

“Wat begon in 1995 als informatiepagina voor de abonnees van Internet Provider ZeelandNet, is met  80.000 unieke bezoekers  per dag uitgegroeid tot de grootste website van Zeeland: www.zeelandnet.nl. Er is een hoop te vinden op de portal, zoals online e-mail, een eigen veilingsite, een foto,- en videosite, een community en weblog systeem.”

Waarom deze site?

“Op 10 februari heeft de voorpagina een compleet nieuwe ‘look & feel’ gekregen. Een betere indeling, met meer aandacht voor de populaire onderdelen als het prikbord en de foto,- en videosite. De bezoeker kan zelf de‘ site kleuren’ en favoriete websites instellen en bewaren. Bezoekers moeten hiermee nog meer betrokken worden bij de site.”

Hoe werkt de site?

“Onze focus ligt primair op Zeeuwse User Generated Content. Onze bezoekers bepalen namelijk zelf wat ze leuk vinden, en wij bieden ze graag de mogelijkheid dit online te plaatsen. Of het nu gaat om kleuterkleding op het prikbord of een weblog over de Zeeuwse politiek, regionale content werkt.”

Wat zijn de facts?

“De ZeelandNet site heeft dagelijks tussen de 55.000 en op topdagen (de maandag en dinsdag)  80.000 unieke bezoekers. 70% van die bezoekers heeft de site ook als startpagina staan. Dagelijks lezen 25.000 abonnees hun e-mail online, worden er 1.000 nieuwe prikbordadvertenties ingestuurd, en zijn we inmiddels ook de grootste vacaturesite van Zeeland. ”

Wie maakt de site?

“ZeelandNet.nl is gevestigd in Kamperland en onderdeel van het multi-utility bedrijf DELTA. De zelfstandige portalafdeling bestaat uit 4 medewerkers. Er is een portal manager, een developer en 2 webmasters (1 verantwoordelijk voor content en 1 voor vormgeving), waarvan ik er een ben.”

Frankwatching in gesprek met Jeroen van den Broek van ZeelandNet