Gespot

Social Flash: Ieder uur je social media-updates als nieuwsflits

0

Aangezien niet iedereen tijd, behoefte of zin heeft om constant Facebook in de gaten te houden, heeft Cellcrowd een app ontwikkeld die de Facebook-nieuwsfeed als een nieuwsflits brengt. Danny van Geel, Android developer bij Cellcrowd, vertelt over deze app.

Wat is het?

"Social Flash is een app die momenteel alleen ontwikkeld is voor het Android platform. De app is voor zowel mobiele telefoons als tablets beschikbaar.

Ieder uur van de dag start er een uitzending met gepersonaliseerd nieuws, geput uit de laatste posts van je Facebook-vrienden. De duur van een uitzending is te beïnvloeden door het instellen van het aantal items per uitzending en de duur per item maar over het algemeen zul je met enkele minuten weer helemaal op de hoogte zijn van je Facebook-feed.

Social Flash zoals omschreven, is gratis. Een betaalde on-demand versie staat klaar voor release. Je kunt daarmee wanneer en zo vaak je maar wilt een uitzending bekijken. Echter willen we eerst afwachten of alles goed blijft gaan met de Facebook-koppeling."

Waarom dit initiatief?

"Eerder brachten wij Pattern Live Wallpaper (>60.000 downloads) en Juice Live Wallpaper (>10.000 downloads) uit.

Deze vorige projecten deden niets met social media. Nu gebleken is dat deze kanalen een enorme virale impact kunnen hebben op producten, besloten we er deze keer hoog op in te zetten. Met een passie voor tv-series was het idee voor een combinatie van de twee snel geboren en voor zover bekend was een dergelijk initiatief nog niet op de markt."

Hoe werkt het?

"Wanneer de app voor het eerst gestart wordt, zal de gebruiker door de basisinstellingen geleid worden. Hierna dient de gebruiker in te loggen via Facebook om de app toestemming te geven tot het lezen van de nieuwsfeed op zijn Facebook-account.

Wanneer vervolgens de app op een vol uur geopend wordt, zal de uitzending meteen starten. Zo niet dan zal het beginscherm getoond worden, waarop aangegeven wordt wanneer de volgende uitzending start. Slimmeriken zullen overigens snel het deksel op hun neus krijgen, aangezien de app zichzelf synchroniseert met SNTP servers, kan een uitzending niet geforceerd gestart worden door de tijd aan te passen op het apparaat.

De app bevat 3 verschillende uiterlijken. De eerste is 'stom': het nieuws wordt gebracht alsof je een stomme film bekijkt op een projector. De volgende is 'klassiek': het nieuws wordt gebracht alsof je naar een klassieke televisie kijkt. En de laatste is 'modern': het nieuws wordt gebracht alsof je naar een hedendaagse nieuwsuitzending kijkt, waarbij het nieuws gelezen wordt door een presentator. Dit uiterlijk is alleen beschikbaar voor apparaten met minimaal Android 4.0."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Social Flash staat net een week in de Google Play store en we zijn nu hard bezig met de promotie van de app. Er worden tegenwoordig zoveel apps uitgebracht dat dit een must is om je app onder de aandacht te brengen. Het aantal downloads mag nu dus nog geen naam hebben.

Social Flash bevat een mogelijkheid om na het bekijken van een uitzending, een bericht op Facebook te plaatsen waarin het bekeken aflevering nummer gecommuniceerd wordt. Hiermee hopen we een viraal effect te bereiken om de bekendheid van de app nog verder op te schroeven.

Daarnaast is er een Facebook-pagina opgezet ter ondersteuning van de app. Belangrijk nieuws wordt hier gedeeld en gebruikers kunnen hier vragen, suggesties en opmerkingen plaatsen.

Het inkomstenmodel is gebaseerd op reclame-uitingen in de gratis versie. Daarnaast staat er een betaalde on-demand versie klaar voor release."

Wie is er bij betrokken?

"Social Flash is ontwikkeld door Cellcrowd, een kleine Android indie developer gevestigd in Nederland. De app is geredigeerd en naar het Engels vertaald door Philip Ebels, die freelance werkzaam is op onder andere vertaalgebied. Verder is er gebruik gemaakt van stocksites als soundsnap.com en clipcanvas.com voor audiovisuele materialen."

Bron:   Social Flash  - Download