Gespot

Social Seeder: Activeer je echte influencers & meet de impact

0

Social Seeder is een platform waarmee organisaties mensen kunnen activeren om boodschappen via social media te verspreiden. Daarnaast helpt het platform om de impact hiervan te meten. Dado Van Peteghem, mede-initiatiefnemer van Social Seeder, vertelt.

Wat is het?

"Social Seeder helpt organisaties boodschappen te verspreiden via social media met behulp van mensen die dichtbij de organisatie staan, bijvoorbeeld medewerkers, partners, leden en fans. Social Seeder maakt het daarnaast mogelijk om de impact van de verspreiding te meten in bereik en clicks. Op individueel niveau kan bekeken worden wie waar heeft gedeeld en wat het resultaat daarvan was. Zo ontdek je snel wie de echte ambassadors van jouw organisatie zijn."

Waarom dit initiatief?

"Organisaties zoeken naar een zo groot mogelijk bereik via social media. Daarbij doen ze vaak beroep op influentials met een groot netwerk. Maar is het inschakelen van bloggers of mensen met veel Twitter-volgers wel een authentieke manier om je boodschap te verspreiden? Organisaties vergeten te vaak de kracht van mensen die dichtbij de organisatie staan. Medewerkers, partners, leden, fans, et cetera kunnen bijdragen aan de meest authentieke manier om een boodschap te verspreiden. Social Seeder wil dat natuurlijke ecosysteem van bedrijven activeren op social media en de impact ervan in kaart brengen."

Hoe werkt het?

"Organisaties hoeven niet langer ad hoc aan medewerkers (of fans) te vragen of ze een boodschap willen verspreiden. Binnen Social Seeder zit dit vervat in een vast omlijnd, eenvoudig proces: een groep ontvangers krijgt een mail met de vraag of ze bereid zijn om een bepaalde boodschap via één of meerdere netwerken te delen. Via een speciale landingspagina of 'ribbon' kan de boodschap meteen worden gedeeld op social media; heel laagdrempelig. Social Seeder maakt dit allemaal meetbaar: je ziet wie de mail heeft geopend, wie heeft geklikt, wie op welk netwerk heeft gedeeld en tot hoeveel inkomende clicks dit heeft geleid."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Social Seeder werd gelanceerd eind 2012. Intussen zijn verschillende internationale organisaties al aan de slag met het platform, bijvoorbeeld MTV, USG People, InSites Consulting, Volkswagen, Gouden Gids en meer. De campagnes via Social Seeder zorgen gemiddeld voor een verhoogde conversie van 20x in benchmarks met voorgaande campagnes."

Wie is er bij betrokken?

"Social Seeder is opgestart door Jo Caudron, Matthias Stevens en mijzelf, Dado van Peteghem. Jo (@jcaudron) is verantwoordelijk voor onze strategie, Matthias (@matthiasstevens) is verantwoordelijk voor de technologie en ik (@dadovanpeteghem) zorg voor business development."

Bron:   Social Seeder