Gespot

Sponsorpunten: Sparen voor school of stichting

0

Een spaarprogramma om extra geld voor je club te verdienen. Een gesprek met Marco Duindam over Sponsorpunten.

Wat doet de site?

“Een vereniging, stichting of school kan vaak wel wat extra geld gebruiken. Sponsorpunten is een spaarprogramma, dat gemaakt is om juist deze doelgroep te laten profiteren van het sterk groeiende aantal aankopen bij internetwinkels. Elke deelnemer kan, via het kopiëren en plakken van een stukje html-code, eenvoudig de webshop gadget op de eigen website plaatsen. Deze gadget maakt het eenvoudig voor de aangesloten leden of bezoekers van de website om de webshop te kiezen waar men van plan is een aankoop te gaan doen.”

“Voor de consument verandert er niets, deze krijgt nog steeds dezelfde aanbiedingen en kortingen. Het enige dat verandert, is dat de consument automatisch sponsor wordt van de vereniging, stichting of school. Bij elke aankoop worden er sponsorpunten gespaard. Op dit moment zijn er meer dan 400 webwinkels aangesloten.”

Waarom deze site?

“De inspiratie voor Sponsorpunten als reactie op de sterke groei van cashback en kortingcode sites die het afgelopen jaar in Nederland zijn opgericht. Door scholen, verenigingen en stichtingen werden en worden altijd al acties georganiseerd om extra geld binnen te krijgen. Met Sponsorpunten willen wij juist deze doelgroep laten profiteren van de aankopen die hun leden op internet doen. Scholen, verenigingen en stichtingen kunnen op deze manier met weinig inspanning een leuk bedrag bij elkaar sparen.”

Hoe werkt de site?

“Iedereen die namens de club, stichting, vereniging of school mag handelen kan zich aanmelden. Na het aanmelden kan met een simpele kopieer en plak functie een webshop gadget op de eigen website geplaatst worden”

 

“Met deze gadget kunnen de leden makkelijk de webshop kiezen waar zij van plan zijn om een aankoop te doen. Door dit via de website van de vereniging of school te doen ben je automatisch sponsor en verandert er voor deze persoon verder niets in het aankoopproces.”

Wat zijn de facts?

“Sponsorpunten is nog maar net gestart. We ontvangen erg leuke reacties op dit initiatief. De komende weken richten we ons op het informeren van de partijen waarvoor Sponsorpunten bedoeld is.”

Wie maakt de site?

Sponsorpuntenis een initiatief van het in Honselersdijk gevestigde eMarkEd. eMarkEd houdt zich al enkele jaren bezig met het ontwikkelen van internetoplossingen.”