Gespot

Spottiapp: Mis niets van wat er in de buurt gebeurt

0

Met Spottiapp mis je nooit meer iets van wat er om je heen of op een bepaalde locatie gebeurt! Als gebruiker kun je een bericht achterlaten op je huidige locatie, welke beschikbaar is voor anderen die op die locatie zijn of deze locatie opvragen. Martin Balk, initiatiefnemer Spottiapp, vertelt.

Wat is het?

“Spottiapp is een lokale interactie-app waarmee je als gebruiker op de hoogte kunt blijven van wat er om je heen of op een bepaalde locatie gebeurt. Je kunt berichten achterlaten aan de hand van je huidige locatie, waardoor andere gebruikers in de buurt van jouw locatie deze berichten lezen in de feed of bekijken in een map.

Je kunt de app dus bijvoorbeeld gebruiken om nieuws, aankondigingen of vragen te delen. Maar ook om bijvoorbeeld te carpoolen na een evenement, te vragen of iemand misschien je sleutelbos heeft gevonden en nog veel meer.”

Waarom dit initiatief?

“Met Spottiapp proberen we om relevantere berichten weer te geven dan bijvoorbeeld Facebook, omdat daar grotendeels commerciele berichten te zien zijn die je vrienden delen.

In Spottiapp kun je via categorieën filteren welke berichten je wilt zien, dus bijvoorbeeld alleen berichten van vrienden of van bepaalde groepen. Je kunt instellen dat je de berichten ziet die gepubliceerd zijn in een bepaalde afstandstraal van jouw locatie, maar je kunt ook op de kaart te kijken wat er op andere locaties gebeurt.”

Hoe werkt het?

“Spottiapp maakt gebruik van je GPS-, wifi- of internetverbinding om berichten te kunnen plaatsen en te lezen op locaties.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“De app is in juni 2013 succesvol gecrowdfund, en op 24 juli 2014 gelanceerd. Er is nu een crowdfunding-campagne gaande voor de Android-versie op Symbid.com.”

Wie is er bij betrokken?

“De iOS-app is gecrowdfund op Sellanapp. De app is ontworpen door Blote Handen en gemaakt door Digitalisma.”